Första omgången av vår tävling här på FotbollDirekt drar igång i helgen så om ni inte gått med är det bara att ladda ned appen, klicka på ”new challenge” och använda koden 1337! Helgens omgång bjuder på några riktigt härliga toppmatcher och även flera möjliga skrällchanser.

Mest av allt ser jag egentligen fram emot att följa Leicester mot Manchester United. Dels för att det är den otippade ledaren och underdogen mot tvåan och den klassiska storklubben, men också för att det är chansen att få uppleva historia om Vardy gör mål och tar Premier League rekordet i antal matcher i rad som en spelare gjort mål i. Han gör det isåfall dessutom mot just United där van Nistelrooy spelade när han satte rekordet. Vardy, en engelsk arbetarklass kille som kämpat sig upp från div. 7 till målkung i PL. Man kanske ska damma av fotbollsskorna…

Skrällen – West Bromwich

Vinst över Arsenal imponerar alltid, och innan det bra insatser mot United och Leicester. Nu ligger man på en 12:e plats med 17 poäng, bara 4 bakom West Ham på 6:e plats, så bra mycket jämnare läge än vad utdelningen på 4.5 säger. Jonas Olsson tillbaka som mittlås senast så även svenskhjärtat bultar för en WBA vinst.

West Ham har Payet skadad som ju varit motorn i hela bygget och det har inte sett allt för stabilt ut på sistonde: 1-4 mot Tottenham, 1-1 mot Everton och 0-2 mot Watford. Noble och Collins dessutom avstängda, medan WBA är nästintill fulltaligt. 

Möjlig – Leicester

Toppmöte mellan 1:an och 2:an i tabellen. Vem hade gissat det innan säsongen? Ändå underskattas Leicester på nästan samma sätt som man gjorde med Norrköping under hela den allsvenska säsongen. United har ett helt gäng skadade spelare (Carrick, Valencia, Jones, Herrera, Shaw) medan Leicester kommer nästintill fulltaligt och med en ruskig form (4 raka vinster, 1 förlust på hela säsongen mot Arsenal). Vardy är såklart viktig, men även Mahrez, Schmeichel och Drinkwater spelar viktiga roller.

Säker – Liverpool

Hemmaplan, stigande form och Klopp som gett hopp. Fråga Man City om hur det var senast. Dessvärre är Coutinho ev. borta med en bristning i baksida lår, men Benteke börjar komma igång på allvar och under Klopps ledning jobbar man stenhårt som lag. Swansea har haft det motigt, kryss mot Bournemouth senast och innan det förlust mot Norwich. Ett rätt tunt lag (även om de finns många talanger) men än så länge har man inte fått ihop laget helt och varit väldigt ojämna i sina matcher. 

omgång1

Bland övriga matcher känns Tottenham oerhört starka mot det sargade Chelsea, Everton som ett säkert kort mot Bournemouth och enkla poäng för Arsenal mot Norwich. Lycka till nu och glöm inte att gå med i utmaningen och spela innan lördag 15:55!