Första kvalmatchen mot Danmark visade för första gången på länge ett svenskt landslag som vågade ta för sig och kunde skapa press. Många spelare som levererade på toppen av sin förmåga och hade självförtroendet att spela som man vill. Kommer det bli samma sak ikväll på Parken?

Helst av allt hoppas jag att en full dansk kommer in och löser saken (det har ju fungerat förr liksom). Dansken kan förresten lika gärna vara en utklädd Allbäck. Jag menar någon typ av reservplan där vi offrar en för laget känns helt naturligt och players manager kanske lika gärna kan göra någon typ av nytta?

Ladda hem Oddspal och utmana en polare på Sverige – Danmark!

Finns inget jag hatar att älska lika mycket som den här typen av matcher när allt står på spel och man inte har en aning om hur det kommer gå på förhand. Biter på naglarna, har hjärtklappning hela dagen och svårt att sitta still.

Ikväll har tippar jag likadant om förra matchen, 2-1 till Danmark, men framförallt sätter jag mitt hopp till att Hamrén inte går in med inställningen att försvara ledningen från Friends arena.

dansve

Mitt resonemang är nämligen såhär: Danmark kommer gå in hårt från start och försöka skapa press. Går vi in för att försvara på samma sätt som det blev i slutet av matchen senast kommer danskarna göra mål och då har de kontroll igen.

Om vi däremot klarar att få ett tidigt mål måste Danmark göra 3 för att kunna gå direkt vidare och 2 för att ens kunna ta det till förlängning. Ett tidigt mål skapar ju också en psykologisk press på det danska laget och man tvingas satsa ännu hårdare framåt och blotta sig bakåt.

Om vi löser EM så är allt förlåtet Hamrén! Vi kan lägga allt gammalt groll bakom oss och se fram mot varma sommarnätter tillsammans i Frankrike. Ska vi säga så?

Är ni ett gäng som ska kolla på matchen? Utmana varandra på Oddspal och se vem gissar rätt!