Kvalmatchen mot Danmark på lördag känns såhär på förhand väldigt dystert. Där Sverige saknar stjärnor lyser Danmark med rutinerade klippor, talanger och jokrar. Vi går igenom laget för att se vad det kan bli av kvällens match!

Hur tror du matchen slutar? Tippa Sverige – Danmark mot dina kompisar i Oddspal-appen!

Vi börjar bakifrån: I mål har Danmark Kasper Schmeichel som varit en stabil kugge i överraskningen Leicesters framfart i Premier League.

I backlinjen har man rutinerade Agger och Jacobsen tillsammans med Turkiet proffset Kjaer (Fenerbache) och Bröndbys talang Durmisi. Ett stabilt mittlås som bara släppte in 5 mål under gruppspelet.

På mittfältet har man Sevillas Krohn-Dehli (spelar med största sannolikhet inte första matchen), Tottenhams playmaker Eriksen, supertalangen Højbjerg (f.d. Bayern Munchen, nu Schalke 04) samt Braithwaite (Toulouse) eller Kvist (FC Köpenhamn). Det är ett ruggigt starkt mittfält och man har ytterligare resurser på bänken (fartdundret Sisto!) att slänga in för att förändra matchbilden.

Längst fram har vi givetvis Lord Bendtner som numera huserar i Wolfsburg. Där har målformen verkligen inte varit något vidare, men med tanke på hur bespottad han varit så är det lätt att underskatta honom. Förutom Bendtner är det antingen Poulsen, Jørgensen eller Fischer (som visat bra form i Ajax) som också kan komma att spela.

Detta att då jämföra med Sverige som har bänkade spelare från både England och Belgien, flera startspelare skadade och väljer sedan att varken ta ut de med kanske bäst form (Wendt! Augustinsson!) eller unga, hungriga talanger (Sam Larsson! Milosevic!). Då finns det bara ett sätt att lägga sitt tips.

landskampen

Tror du annorlunda? Testa att gå med i en öppen utmaning på Sverige – Danmark! Klicka och ladda ned appen här.