Lördagskänslan när det inte är stryktipsfotboll från the Championship, utan Chelsea mot Liverpool som står på agendan, är riktigt trevlig. Nu är ju dessvärre båda lagen bottengäng som parkerat bussen på plats 15 respektive 9 i tabellen, så det är inte riktigt ett toppmötet vi har framför oss.

Problemen för båda lagen ligger framförallt på anfallssidan.

Ings och Sturridge är borta för Liverpool, och även om belgaren Divock gjorde en hyfsad insats senast så måste Benteke komma tillbaka som den frälsare man hoppats för att det ska vända. Det finns ju offensiva kvalitéer på mittfältet också, men det räcker inte för en hel säsong.

Chelsea har egentligen samma problem, man måste ha en målmaskin likt Costa var under fjolåret för att kunna ta de viktiga uddamålssegrarna. Nu är dessvärre antagligen både Costa och Pedro borta den här matchen så hoppet står till att Hazard börjar leverera och att den sannolika ersättaren Loic Remy tar chansen i anfallet.

Tränarmatchen mellan Klopp och Mourinho kommer såklart också vara i fokus. Båda är i behov av vinst för att hänga på i toppen och skaffa sig lite andrum och lugn.

Resultatmässigt har det ju inte varit någon Klopp-effekt än så länge, men jag tror att det kan komma i denna omgången. Samtidigt så hade Chelsea verkligen marginalerna emot sig mot West Ham (Utvisning! Målkamera!) så svårt att avgöra vad som väger tyngst.

Mitt tips blir iaf att med Benteke tillbaka så blir det en Liverpool seger med 1-0. Chelsea saknar helt enkelt ett offensivt vapen och Liverpool kommer säkerligen köra med hög press och tajt försvar.

chelsea-liverpool

Oerhört viktigt match så hoppas på lika bra underhållning!

Glöm inte bort att ladda hem appen där du kan spela mot andra på Premier League.