8 mars, 2016

Engvall fick träna med världsstjärnorna: ”Inga dåliga killar…”

Stoke har visat stort intresse för IFK Göteborgs anfallstalang Gustav Engvall. De senaste dagarna har 19–åringen varit på provspel med Premier League–klubben. – Det är inga dåliga killar man får spela med här. Vissa är ju världsstjärnor, säger Engvall till GT. I söndags meddelade IFK Göteborg att Gustav Engvall skulle åka över till England för att provspela med Premier League–klubben Stoke. Nu har Engvall fått vara med och träna med spelare som Xherdan Shaqiri och Bojan Krkic. – Det var kul och bra att få känna på nivån. Träningen var ganska tuff med accelerationslöp och spel tre mot tre och fem mot fem. Det är inga dåliga killar man får spela med här. Vissa är ju världsstjärnor, säger Engvall till GT. Engvall åker nu hem till Göteborg igen under tisdagen. 19–åringen imponerades dock av Stoke som klubb. – En bra och stor klubb som är väldigt professionell. De har tydliga mål och vet vad de vill. Sköna och ödmjuka människor. Vi ska hålla kontakten så får vi se vad som händer. Kul att de gillar mig som spelare, men mitt fokus ligger på Blåvitt, säger han. En eventuell övergång till Stoke kan bli aktuell först till sommaren, då det engelska transferfönstret just nu…

6 mars, 2016

Blåvitt-talangen besöker Premier League–klubb

Gustav Engvall har tidigare varit aktuell för en flytt till Stoke från IFK Göteborg. Nu bekräftar Blåvitt att Engvall ska besöka Premier League–klubben. – Det handlar om ett förutsättningslöst besök, säger Blåvitts sportchef Mats Gren till IFK Göteborgs hemsida. FD har tidigare i vinter skrivit om Stokes intresse för IFK Göteborgs stortalang Gustav Engvall. Nu ska 19–åringen åka över till England för att besöka Premier League–klubben. – Nu är det lite lugnare för dem och vi har inga tävlingsuppgifter förrän allsvenskan startar i april. Då det kom en ny förfrågan och inbjudan kändes tidpunkten okej för oss och för ett förutsättningslöst besök, vilket är vad det handlar om. Om intresset därefter består får vi ta ställning till om och hur vi i så fall ska gå vidare, säger Blåvitts sportchef Mats Gren till IFK Göteborgs hemsida. Vidare skriver klubben på sajten att Engvall åker över till England efter dagens cupmöte med Halmstad, och kommer tillbaka till Göteborg på tisdag. – Jag ser det som en möjlighet att få se hur det fungerar i en engelsk storklubb. Längre än så har jag inte funderat i nuläget, säger Engvall till sajten. MISSA INTE! – Allt om IFK Göteborg – Gå till FotbollDirekts IFK Göteborg-sida –…

26 januari, 2016

Liverpool till cupfinal efter drama

Liverpool lyckades slå ut Stoke i kvällens semifinal på Anfield – men det krävdes straffar för att kora en vinnare. Efter att Liverpool vunnit första semifinalen på bortaplan med 1–0 kunde Stoke i kväll kvittera till i dubbelmötet, då Marko Arnautovic gjorde det enda målet under matchens ordinarie 90 minuter. Resultatet gjorde att matchen gick till förlängning, och efter att den blivit mållös, straffsparkar. Där blev Simon Mignolet stor hjälte för Liverpool, då han räddade två straffar, och Joe Allen kunde sätta den avgörande straffen i mål. Finalen spelas på Wembley i London den 28 februari. Där får Liverpool möta antingen Everton eller Manchester City. De spelar i morgon sin andra semifinal, Everton har med sig 2–1 från Goodison Park i första mötet.

23 januari, 2016

VIDEO: Här går Leicester upp i topp igen

Leicester tog tillbaka serieledningen från Arsenal genom att slå Stoke med 3–0 på hemmaplan. Arsenal kan dock ta tillbaka serieledningen vid seger i morgondagens möte med Chelsea. Se höjdpunkterna från Leicesters seger här nedan!

5 januari, 2016

Bitterljuv seger för Liverpool

Liverpool tog i kväll ett stort steg mot ligacupfinalen genom att slå Stoke i den första semifinalen – men det var inte bara glada miner hos "The Reds". I den första halvleken av ligacupens första semifinal mellan Stoke och Liverpool på Britannia Stadium tvingades både Philippe Coutinho och Dejan Lovren utgå med vad som såg ut att vara lårskador, tunga avbräck för Liverpool. Liverpool lyckades dock vinna matchen ändå, och har nu fördel inför returmötet. Matchens enda mål gjordes av Jordon Ibe, som ersatte Coutinho, i den första halvleken. Returmötet spelas på Anfield den 26 januari. Den andra semifinalen spelas mellan Manchester City och Everton, med första mötet i morgon kväll.