fd-elvan-624_350 (1)
Idag 10:00

FD-ELVAN: De bästa spelarna i omgång 4

Efter varje omgång utser FotbollDirekts redaktion omgångens bästa elva: FD-elvan. Vilken formation den utgår från ändras beroende på vilka spelare som är de bästa spelarna. OMGÅNG 4: FD-ELVAN 4-5-1 Målvakt: Tommy Naurin, Gif Sundsvall (1) Försvarare: Emil Salomonsson, IFK Göteborg (1) Försvarare: Marcus Danielsson, Gif Sundsvall (1) Försvarare: Joakim Karlsson, Jönköpings Södra (1) Försvarare: Daniel Björnquist, AFC Eskilstuna (1) Mittfältare: Dzenis Kozica, Jönköpings Södra (1) Mittfältare: Kingsley Sarfo, IK Sirius (2) Mittfältare: Daniel Sjölund, IFK Norrköping (1) Mittfältare: Simon Lundevall, IF Elfsborg (1) Mittfältare: Yoshimar Yotún, Malmö FF (2) Anfallare: Gustav Engvall, Djurgårdens IF (1)  

Igår 20:52

Katastrofsiffran – drygt 1 000 åskådare efter Sirius flytt

Sirius tvingades flytta sin hemmamatch till Gävle - då svek publiken rejält.  Publiksiffran orkade knappt över 1 000-strecket.  Sirius mot Kalmar - i Gävle. Det stod i förra veckan klart att Uppsalaklubben tvingades flytta sin match mot Kalmar FF norrut. Detta på grund av den dåliga gräsmattan på Studenternas IP. Förbundets tävlingskommitté ansåg inte att mattan dög för allsvenskt spel. Gavlevallen i Gävle är Sirius reservarena, och kvällens match fick flyttas dit. Då blev publiksiffran direkt svag. Endast 1 071 åskådare på Gavlevallen. Att jämföra med Sirius publiksiffra i hemmapremiären mot IFK Göteborg på just Studenternas IP - 7 248 då. De Siriussupportrar som tog sig till Gävle visade sitt missnöje med Uppsala kommun, detta genom en banderoll med texten "Sportintresserad kommun sökes". Studenternas IP ägs av Uppsala kommun, som också har hand om skötseln av gräsmattan. Sportsligt tog dock inte Sirius skada av flytten. En klar 3-0-seger och nykomlingen är allsvenskans stora överraskning så här långt - tre segrar på de fyra inledande matcherna.

Langer
Igår 17:08

Storspelar – men kan snart vara historia i Norrköping

Michael Langer har flest räddningar av alla allsvenska målvakter i år - men österrikarens framtid i IFK Norrköping är osäker. Kontraktet går ut i juli: – Inget har hänt, säger Langer till NT. IFK Norrköping slog Häcken på bortaplan i går, och Michael Langer stod för en ny stark insats, med bland annat den här kanonräddningen. Den österrikiske målvakten har näst bäst räddningsprocent i allsvenskan hittills, 80 procent. Han är också den målvakt som gjort flest räddningar under de fyra inledande omgångarna, 20 stycken.   Men hans framtid i Norrköping är osäker. Langer värvades in förra sommaren när David Mitov Nilsson skadade sig, och ett ettårskontrakt skrevs. Den 30 juni går det ut. Mitov Nilsson är nu på väg tillbaka från skada, och det är oklart vad som händer med Langer. – Inget har hänt, säger Langer själv till NT om det hela. Hur som helst tycks han inte påverkas allt för mycket av situationen. – Jag tänker inte så mycket på min framtid men jag gör allt som behövs för en fortsättning här. Fokus på träning idag, imorgon och på onsdag. Försöker göra en ny bra prestation på torsdag. (J-Södra hemma på Östgötaporten). Det är det enda jag kan påverka och tänka…

Özcan
Igår 16:07

ANALYS – ”Djurgården har inte övertygat”

FOTBOLLDIREKT I SAMARBETE MED SPELTIPSTER Allsvenskan Malmö – Djurgården måndag kl. 19:00. Malmö FF har börjat varva upp. I den senaste omgången besegrades Halmstad med 3-0 på bortaplan. Djurgården besegrade Elfsborg med 3-0 senast men det var en svårvärderad match där Boråslaget inte alls kom upp i den standard man ska kunna förvänta sig. Djurgården har inte övertygat på oss så här långt in på säsongen och de får svårt att stå emot Malmö FF på bortaplan. Vi väljer att spela Malmö FF med Asian Hcp -0.75 (ger full vinst om Malmö vinner med två mål eller mer och halv vinst om de vinner med uddamålet) till oddset 1.91 hos Bet365! Läs hela Speltipsters analys HÄR Bet365 erbjuder en insättningsbonus på 1000 kr till dig som registrerar nytt konto. Ta del av din bonus HÄR!

nmadsen
Igår 15:30

JUST NU – PÅ FD: Bekräftar Hammarbys intresse för danske stjärnan

Danske mittfältaren Nicolaj Madsen gjorde succé under Hammarbys tränare Jakob Michelsen. Madsen uppgavs i januari aktuell för Bajen. Något som hans agent Antoni Alexandrakis nu bekräftar: – Ja, det stämmer att vi var i kontakt i vintras, säger Alexandrakis till FotbollDirekt.se. Hammarbys nye tränare Jakob Michelsen tog säsongen 2015/2016 lilla SønderjyskE till en överraskande andraplats i danska Superligan. En viktig del i framgången då var Nicolaj Madsen, som den säsongen gjorde nio mål och sex assists från en mittfältsposition. Madsen blev kvar i SønderjyskE efter succésäsongen, men har uppgetts intressant för andra klubbar - danska BT skrev i januari om att Hammarby var intresserat av 28-åringen. Bajen hade då sedan en dryg månad klart med ny tränare i Jakob Michelsen. Madsens agent Antoni Alexandrakis bekräftar nu för FD att Hammarby hört av sig. – Ja, det stämmer att vi var i kontakt i vintras. Men inget hände i det fönstret, säger Alexandrakis till FotbollDirekt.se. Vid den tidpunkten var Mats Jingblad fortfarande sportchef i Hammarby. Alexandrakis vill inte kommentera huruvida det var Jingblad han stod i kontakt med, eller om det var någon annan i Bajen-ledningen. – Jag vill inte kommentera det av respekt för klubben. Men det stämmer att det fanns en kontakt då. Jag vet…