aikisak
Idag 12:36

PÅ FD: AIK hoppar av U21-allsvenskan – tar Alexander Isak som exempel

I veckan inleddes U21-allsvenskan - men en av de största klubbarna saknas i årets seriespel. AIK har valt att hoppa av serien: – Vi tror att vi har en annan väg som passar AIK bättre just nu, säger klubbens sportchef Björn Wesström till FotbollDirekt.se. AIK har tagit upp ett stort antal egna talanger i a-truppen de senaste åren, där Alexander Isak givetvis står ut som kronjuvelen. Samtidigt väljer nu klubben att lämna U21-allsvenskan, som är tänkt att vara "länk-serie" för unga talanger mellan juniorspel och allsvenskan. I år saknas AIK i serien, där 14 allsvenska klubbar deltar (förutom AIK så saknar Östersund representation i serien). – Vi tror att vi har en annan väg som passar AIK bättre just nu. Det är en analys av verksamheten vi gjort, vad serien kostar och vilket utfall den har, säger AIK:s sportchef Björn Wesström till FotbollDirekt.se och fortsätter: – Alexander Isak har inte utvecklats till den spelare han är genom att spela matcher i U21-serien. Till exempel. Eller de andra unga spelarna som vi har i vår a-lagsverksamhet heller för den delen. Wesström understryker att han inte vill kritisera U21-allsvenskan eller dess upplägg. Det handlar mer om att upplägget inte passar alla klubbar lika bra, säger sportchefen:…

smajl
Idag 10:07

Mittfältaren förlänger med Sundsvall: ”Här för att spela”

Gif Sundsvall förlänger med 22-årige mittfältaren Smajl Suljevic. Gif Sundsvall meddelar på sin hemsida att man förlängt kontraktet med Smajl Suljevic. Mittfältaren hade ett kontrakt som gick ut efter denna säsong. Det nya kontraktet gäller till och med säsongen 2019. – Det känns roligt med förlängningen och det ska bli spännande i år med det nya spelsystemet. Jag är laddad för den här säsongen. Jag är här för att spela och jag ska fortsätta att göra mitt bästa och sedan är det upp till tränaren att bestämma vilka som spelar. Jag trivs mycket bra i Sundsvall både på planen och vid sidan om, säger Suljevic till hemsidan. Sportchefen Urban Hagblom är nöjd med att ha förlängt med Suljevic: – Det är mycket glädje att vi kommit överens med Smajl och tillsammans kan vi skapa väldigt fina förutsättningar för både honom och klubben att fortsätta utvecklas. Han är en tvåvägsspelare med fina passningsfötter och har bra spelförmåga, säger Hagblom till hemsidan.

kleber
Igår 17:05

Återvänder till Bajen – tar över U19-laget

Hammarby har klart med ny U19-tränare - förre Bajenspelaren Klebér Saarenpää tar nu över efter Andreas Brännström. Hammarbys nye U19-tränare blir en återvändare. Andreas Brännström lämnade Bajen för för att återvända till Dalkurd, men nu är ersättaren klar i Klebér Saarenpää. Tidigare både spelare och ungdomstränare för de grönvita men på senare år tränare i först Syrianska, sedan Vejle i Danmark. En klubb han även representerade under spelarkarriären (2005-2008). – Vi är väldigt glada över att få tillbaka Klebér till Hammarby Fotboll, inte bara som tränare utan även som person. Få tränare är lika ambitiösa och målmedvetna i sin tränarroll som Klebér, det ska bli riktigt kul att få jobba tillsammans igen. Hans profil är helt perfekt för oss då han har spelarbakgrunden från på högsta nivå, varit tränare på tipselitnivå och nu sista åren samlat på sig en gedigen tränarerfarenhet i Allsvenskan, Superettan och i Danmark, säger föreningschef Peter Kleve till Hammarbys hemsida. Sedan tidigare har Bajen klart med ny tränare även för U17-laget, tidigare Assyriska-tränaren Fredrik Samuelsson.

fd-podd-21-eriksson-1248_700
Igår 16:10

FD 60 MINUTER – ”Ante” Eriksson: ”Jag älskar Daniel Tjernström”

PODCAST. I avsnitt 20 av podcasten FD 60 Minuter möter FotbollDirekts Mårthen Bergman IK Sirius Andreas ”Ante” Eriksson. Det blir ett samtal om när Rikard Norling trodde att han fejkade skador, att han nobbade massor av allsvenska klubbar, att han tror att han hade tagit plats i Juventus, det konstiga samtalet med Jönköpings Södra, tårarna i Malmö, att han älskar Daniel Tjernström och om hans band 21 Bronco och vad musiken betyder för honom. -> Lyssna på podcasten FD 60 Minuter på iTunes här!

naah
Igår 11:46

ÖSK värvar från Manchester City: ”Mycket spännande mittfältare”

Örebro SK har klart med ett nyförvärv - från självaste Manchester City. Mittfältaren Divine Naah lånas in från den engelska jätteklubben.  – Roligt att Manchester City ser att vi har en bra utvecklingsmiljö, säger ÖSK:s sportchef Magnus Sköldmark i ett pressmeddelande.  Divine Naah är en 20-årig mittfältare med bakgrund i Right to Dream Academy i hemlandet Ghana. Han värvades därifrån till Manchester City sommaren 2014, då 18 år gammal. Han har därefter lånesejourer i norska Strømsgodset, NAC Breda i Holland och senast Nordsjælland i Danmark. Bland annat har 20-åringen 32 matcher i Holland på meritlistan. Nu lånas han ut till Örebro SK, ett lån för vårsäsongen ut till att börja med. – När den här möjligheten dök upp tvekade vi inte. Naah är en mycket spännande mittfältare som kommer spetsa konkurrensen på vårt redan starka mittfält. Han är användbar på flera av de offensiva positionerna och ger oss fler alternativ i hur vi kan spela laget. Det är dessutom även roligt att Manchester City ser att vi har en bra utvecklingsmiljö, säger ÖSK:s sportchef Magnus Sköldmark i ett pressmeddelande. ÖSK:s huvudtränare Alexander Axén instämmer om spelaren, som han ser stor potential i: – Jättekul att allt har fallit på plats. Vi har…

Igår 11:31

Lämnade Bajen för Kina: ”Många är avundsjuka och vill också till Kina”

Lars Sætra lämnade Hammarby för kinesiska Baoding Yingli Yitong. Nu berättar den norske mittbacken om första tiden i Kina. – Många av mina fotbollskompisar är avundsjuka och vill också till Kina, säger Sætra till norska VG. Flertalet svenska och allsvenska spelare har flyttat till Kina de senaste åren. Lars Sætra är den enda norrman som spelar där. Hammarby sålde i januari mittbacken till Baoding Yingli Yitong, nykomling i kinesiska andradivisionen. – När jag först fick chansen att dra till Kina så kände jag att jag måste ta den. Jag tror inte en chansen kommer igen, säger han till VG. – Att komma till ett helt annat land och en helt annan kultur är spännande. I tillägg kände jag att min plats i laget i Hammarby var osäker. Det var tid för att pröva något nytt. LÄS OCKSÅ: Så mycket fick Bajen för Sætra - här är prislappen Att det finns ett ekonomiskt incitament med att spela i Kina behöver man inte hymla med, säger norrmannen. – Det ska jag inte sticka under stolen med. Naturligtvis var det en faktor. Jag tjänar mer än jag gjorde i Hammarby. – Det har bara varit positiva reaktioner. Många av mina fotbollskompisar är avundsjuka och vill också till Kina.