19 december

Otroliga utvecklingen efter MFF: ”Säger att Juventus följer honom”

Mattias Svanberg lämnade Malmö FF för omkring 50 miljoner kronor i somras och gör succé i Bologna. Snart kan mittfältaren vara ämnad för större uppgifter i Serie A. - Det finns dem här som säger att Juventus följer honom inför framtiden, berättar den italienska journalisten Alessandro Mossini för Kvällsposten.  Efter att ha varit inne på sin tredje allsvenska säsong, i våras helt som ordinarie, sålde Malmö FF sin guldklimp Mattias Svanberg till Bologna för omkring 50 miljoner kronor i början av juli. Få anade kanske då att mittfältaren skulle ta en ordinarie tröja hos Serie A-laget under hösten, men det gjorde han och i november var 19-åringen även med i landslagets trupp till Nations League-matcherna mot Turkiet och Ryssland. En som imponeras stort av Svanbergs framfart i Italien är sportjournalisten Alessandro Mossini på Corriere della Sera i Bologna. - Mattias Svanberg är en talangfull mittfältare. Han har bra fysik och är tekniskt skicklig. Han har varit redo att spela i en svår situation för Bologna. Laget har fått en mycket negativ start men Mattias är en av få positiva saker de här månaderna, säger italienaren till Kvällsposten. Mossini är djupt orolig över Bolognas tabellposition. Efter 16 omgångar ligger laget tredje sist med en…

2 december

En MFF-affär som fortsätter lysa – men tungt, tungt ändå

Malmö FF drog in omkring 50 miljoner kronor i somras när Mattias Svanberg såldes till Bologna - där han tagit en ordinarie plats på mittfältet. I går assist mot Sampdoria, men förlust med hela 4-1 och nu ligger laget på nedflyttningsplats. Mattias Svanberg har fått ett snabbt genombrott under hösten i Serie A. I somras sålde Malmö FF sin guldklimp för omkring 50 miljoner kronor och 19-åringen är ordinarie på Bolognas mittfält. I senaste landslagssamlingen var Svanberg med och han fortsätter att visa upp sig från sin bästa sida i en av världens bästa ligor. I går assist från skåningen borta mot Sampdoria. Dessvärre för Svanberg och hans landsman Filip Helander, även han från MFF, blev det förlust med hela 4-1 och nu ligger Bologna tredje sist i tabellen - därmed på nedflyttningsplats. Forne storspelaren Filippo Inzaghi (bilden) nu allt mer pressad som tränare. Såväl Svanberg som Helander spelade 90 minuter. I Sampdoria byttes Albin Ekdal in efter timmen spelad. Genoalaget placerar sig på en åttondeplats.

16 september

Efterlängtat för MFF-favoriten

Mattias Svanberg såldes i somras från Malmö FF till Bologna för omkring 50 miljoner kronor. Nu under söndagen fick U21-landslagsmannen debutera i Serie A. MFF-fostrade Mattias Svanberg såldes i somras för omkring 50 miljoner kronor till Bologna. Malmös näst största affär någonsin efter Zlatan Ibrahimovic. Nu under söndagen fick mittfältaren född 1999 debutera i Serie A för sitt Bologna när han hoppade in i 68:e minuten borta mot Genoa vid ställningen 0-0. Minuten senare sköt Piatek matchens enda mål för Genoa. Då hade svenske Oscar Hiljemark redan bytts ut för hemmalaget. 57 minuter fick Hiljemark i dag. Medan Genoa har sex poäng efter tre matcher står Bologna på endast en pinne.

24 juli

Olsens lycka över Roma – äntligen klar: ”En stor ära”

Till sist blev det klart. Robin Olsen har skrivit på ett femårskontrakt med Roma och landslagsmålvakten njuter. - Det är en stor ära, konstaterar skåningen. Efter spel i Malmö, Paok och FCK blir nästa anhalt Roma för Robin Olsen. Den svenska landslagsmålvakten har under en längre tid ryktats till den italienska storklubben och efter att han under måndagen landade i Rom verkade allt klart. Så är nu fallet. Ett femårskontrakt med Roma är påskrivet för skåningen som svarade för ett starkt VM. 28-åringen är mycket glad över att nu blivit presenterad. - Jag är väldigt lycklig, jag är väldigt förväntansfull, säger han till Romas hemsida och fortsätter: - Det är en stor ära att komma till AS Roma. Det är nästa steg för mig och jag ser fram emot att få komma igång.

12 juli

BILDSPEL IRLAND: Chiellini och Del Piero – historik kring AIK:s Europatest

DUBLIN. AIK spelar i kväll Europa League-match på Irland mot Shamrock Rovers. Sedan i går förmiddags har FD:s utsände Casper Nordqvist varit på plats i huvudstaden Dublin och bjuder här på ett bildspel från den idylliska arenan Tallaght Stadium en bit bort från stadskärnan.  [caption id="attachment_455587" align="alignnone" width="3264"] TRADITION. Ett måste att sitta längst fram i en dubbeldäckare när man är på de brittiska öarna. Stökigt med vänstertrafik![/caption] [caption id="attachment_455583" align="alignnone" width="3264"] RENOVERING. Tidigare har inga kortsidor funnits på Tallaght Stadium, men nu byggs åtminstone en sådan rackare.[/caption] [caption id="attachment_455584" align="alignnone" width="3264"] FÄRGGLATT. Långsidorna är täckta i grönt, vitt, gult och rött. Emblemet har endast grönt och vitt i sig.[/caption] [caption id="attachment_455585" align="alignnone" width="3264"] MINNE. Bild från när Shamrock Rovers mötte Real Madrid på Tallaght Stadium sommaren 2009. Spanjorerna vann träningsmatchen med 1-0 efter mål av Karim Benzema.[/caption] [caption id="attachment_455586" align="alignnone" width="3264"] PODIUM. Här ska det vankas presskonferens efter kvällens drabbning.[/caption] [caption id="attachment_455588" align="alignnone" width="3264"] MULET. Inget superväder på Irland varken i går eller i dag...[/caption] [caption id="attachment_455589" align="alignnone" width="3264"] LITET. Kapaciteten på arenan endast 6 000![/caption] [caption id="attachment_455590" align="alignnone" width="3264"] TRÄNING. AIK med första passet i går på irländsk mark.[/caption] [caption id="attachment_455591" align="alignnone" width="3264"] IDYLL. Tallaght Stadium ligger vackert belägen…

26 juni

Svenska stjärnan till semesterön – uppges återvända

Albin Ekdal spelade i Cagliari mellan 2011 och 2015. Nu uppges svenska landslagsmittfältaren återvända till den italienska semesterön Sardinien. Sommaren 2015 lämnade Albin Ekdal sitt Cagliari efter fyra år i klubben. I stället kritade landslagsmittfältaren på för Hamburg. Den tyska klassikerklubben trillade nu ur Bundesliga och därför uppger La Nuova Sardegna att Ekdal är nära en återkomst till Cagliari, vackert beläget på den italienska semesterön Sardinien. Enligt tidningen landar övergångssumman på 2,5 miljoner euro.