Malmö-AIK på måndag. Whöj! sa Glenn.

Redan i andra omgången är det säsongens hetaste match, typ. Det som möjligtvis skulle kunna putta ner den är ju AIK-Malmö i omgång 27. Men redan på måndag sätts tonen för den allsvenska toppstriden. Pressen är helt och hållet på MFF, som på sin hemmaplan, i sin hemmapremiär, ska visa att AIK satsning till trots så är det de himmelsblå som äger den här allsvenskan. AIK å sin sida ska sätta en första käpp i ”jogga hem allsvenskan”-hjulet.

Båda lagen kommer från en bra premiär. AIK drog en lättnadens suck efter att ha tagit tre pinnar hemma mot nykomlingen Dalkurd. En match som på förhand kändes som en sådan fajt som AIK har för vana att fucka upp. Daniel Sundgren erkände efter matchen att det hade varit stor press inför matchen och att segern var väldigt skön. Och det syntes. Nu däremot är all den pressen borta och laget bör kunna gå in med ett helt annat mindset mot MFF.

Malmö avfärdade Elfsborg och vann med uddamålet men brände massor av chanser och borde kanske avgjort den matchen redan i första halvlek. En tung skalp i premiären mot ett Elfsborg som vi inte riktigt vet var de står med Thelin vid rodret. Det var en hel del som såg intressant ut i MFF.

Nu saknar allsvenskans bästa mittback, Rasmus Bengtsson, men ersättare finns och även om MFF kanske saknar lite i slagkraft defensivt så bör det inte påverka denna fajt nämnvärt. Offensivt var Alexander Jeremejeff väldans fin mot Elfsborg och honom måste AIK göra något åt. Släkten är värst-grejen lär väl poppa upp i och med Carlos Strandberg också.

Det finns mycket att se fram emot:

* I AIK tyckte jag Nabil Bahoui stod för ett riktigt intressant inhopp och jag hoppas få se honom från start på Malmö Stadion. Farten, power:n och initiativförmågan när han får utgå från en kant är godis.

* Adu tillbaka mot laget han firade stora triumfer med 2014-2016. Vem punktar han på måndag? Och får Marcus Rosenberg käka upp att han ifrågasatte den värvningen?

* AIK:s wingbacks mot Eric Larsson och vem det nu blir till vänster.

* Traustason såg het ut mot Elfsborg även om han brände en del. Det lär inte bli några Gojani-bjudningar mot AIK så han lär behöva steppa upp.

* Dahlin mot Linnér. Två av allsvenskans bästa keeprar.

Ja, man kan väl hålla på ungefär hur länge som helst.

Men det jag ser allra mest fram emot, och den stora anledningen till att jag pallrar mig till Malmö runt lördag lunch, är förstås supportrarna. Det kommer koka i kubik på Malmö Stadion på måndag kväll. På läktaren lär vi få kanske det bästa allsvenskan kan erbjuda. Och mycket talar för att det blir något liknande även på gräset.