NEW YORK. Efter några dagar i Detroit så längtar jag mer än någonsin efter allsvenskan. Jag vill ha supportrar, feta tifon, rivalitet och spelare som inte är ”världsklass”. Helst vill jag också ha Fredriksskans, Söderstadion, Råsunda, Stockholms Stadion men i jämförelse med vad jag upplevt senaste dagarna så är jag tämligen säker på att Friends och Tele2 kommer kännas som Fredriksskans. Vi var på NHL (Red Wings mot Anaheim Ducks) i tisdags och NBA (Pistons mot Atlanta Hawks) i onsdags. Splitternya skrytbygget Little Caesar Arena levde minst sagt upp till förväntningarna, förutom på den viktigaste punkten, nämligen supportrarna.

Henrik Zetterberg, Andre Drummond och Blake Griffin i all ära. Men det blir inte i närheten av samma sak när läktarna i Red Wings fall var halvfulla och i Pistons fall knappt 1/3 fulla.
Vad kan man då glädja sig med från hotellsängen här i New York. Jo, svenska cupen förstås!

Hemma i Sverige tar Erik Edman & Mattias Lindström sitt ansvar för Ljugarbänken och har spelat in ett specialavsnitt inför cupen, med visst fokus på ”Diego” Lindströms Tvååker förstås. Här lyssnar ni på det. Själv tar jag ett kort semesteravbrott för att ge er slutställningen i svenska cupen redan nu.

Grupp 1
Malmö FF
Dalkurd
BP
Gefle

Grupp 2
AIK
Halmstad
Syrianska
Oddevold

Grupp 3
Djurgården
Degerfors
Jönköpings Södra
IK Frej

Grupp 4
Häcken
Norrby
Sundsvall
Värnamo

Grupp 5
Östersund
Trelleborg
Kalmar
Åtvidaberg

Grupp 6
Norrköping
Örebro
Helsingborg
Tvååker

Grupp 7
Öster
Göteborg
Sirius
Varberg

Grupp 8
Elfsborg
Hammarby
Gais
Vasalund