Andreas Alm till BK Häcken. Kunde man ju räknat ut med röva redan när Stahre lämnade. Och till er som tänker hacka på nyss nedplitade öppet mål-ordvits: släpp det, och gå istället in på GP och se inledningen på presskonferensen.

”Fåglar är flyktiga varelser medan träd är stabila och förankrade i myllan.”

Orden är Dennis Anderssons. Han är klubbdirektör i Häcken och utåt sett en total kontrast till Andreas Alm.

Och när ni ändå är inne och surfar på GP kan ni ju köpa ett plusabonnemang (nej, jag har inte någon affiliate) och läsa Eric Hilmerssons (mer känd som ”Mannen som aldrig vill dricka öl med Mårthen Bergman trots att han fått förfrågan tvåsiffrigt antal gånger”) finfina alster.

Om Alms tid AIK skriver Eric:
”Fem och ett halvt år som huvudtränare är ett imponerande facit, precis som tabellraden 2–4–2–3–3. Vi ska också minnas att AIK bara var sex poäng från förstaplatsen när ledningen beslöt att sparka Alm förra sommaren. Ett beslut som utifrån sett var ganska märkligt och eventuellt berodde mer på en styrelse med hybris än på Alms ledarskap.”

Fin placeringsrad även om jag tror att de flesta, Alm inräknad, hellre hade kommit typ 1-7-4-1-4. Eller kanske till och med byta ut en av ettorna mot en trea.

Eric fortsätter:
”Spelmässigt har jag svårt att se att det skulle bli någon revolution. Och det tror jag heller inte att Häcken är ute efter eller behöver i dagsläget. Nu handlar det om att se till att det där halvfärdiga huset som Stahre la en så fin grund till blir klart. Väggar ska upp, ett tak ska på plats och ventilationen måste fungera.”

Huvud på spik! Kan inte tänka mig någon bättre laghandske att trä på Alms tränarhand än ett före detta Gerhardssonskt Häcken som under ett år slitits i stycken (och satts ihop igen) av Stahres klor.

Fi fan vad bra det kan bli, rent ut sagt.

Och sen en (två) sista Eric-mening:
”Jag tror att Andreas Alm kommer att fullfölja sitt kontrakt på tre år. Och jag längtar redan till det första derbyt där Poya Asbaghis Blåvitt ställs mot Andreas Alms Häcken.”

Det tror inte jag. Jag tror inte Alm på Hisingen mer än två säsonger. Däremot första derbyt mot Poyaborg. Vilken jävla grej det kan bli?! 0-0? 4-4? 10-7? Jag har ingen aning. Kan inte förutspå ens det lilla hur det kommer se ut. Jag längtar till omgång sex.

När jag nu ändå bestämt mig för att bygga den här bloggen kring saker andra skrivit/sagt så kör jag vidare med tre Alm-citat från presskonferensen.

”Jag är full av förväntan.”
– Amen. Vi också.

”På kort tid har jag umgåtts med Häcken och det har varit en process. Stora delar med förhandlingar, men också för att lära känna varandra. Att de pekade på mig och sa: ”Det är dig vi vill ha” gör att det blir en bra start. Och hela processen gav en god känsla.”
– Sonny jobbar som vanligt med raka rör och en tydlig plan kring vad han vill åstadkomma med sina rekryteringar. ”Snål-Sonny” som Mathias Ranégie kallade honom i Tutto Balutto är en mästare på det han gör och får sällan tillräckligt med kredd för det. Det känns verkligen som att han har helkoll även den här gången, trots att han fick handla snabbt efter att ha blivit aningen överrumplad av Stahres kvicka sväng.

”Det känns som att det finns utrymme att göra saker som är banbrytande. Jag tror att alla tränare vill det, sedan får man se inom vilket området det ligger.”
– Med det långa arbetet som Sonny och Gerhardsson gjort, den finputsning Stahre adderade, de spelare som finns – och kan plockas in – och den press/icke-press det innebär att verka i Häcken så tror jag verkligen att Andreas Alm har alla möjligheter i världen att åstadkomma något banbrytande under sina tre (två?) år i klubben. Vinna SM-guld till exempel. Allt annat än topp fyra kommande säsong tycker i alla fall jag, på förhand, känns som ett misslyckande.