Malmö FF har, som bekant, förstärkt med både ditten och datten under sommaren och i dag kom ett pressmeddelande om att de förlängt med stjärndansken Anders Christiansen till 2022. Christiansen, som ryktats till Maccabi Haifa, blir alltså kvar i MFF vilket får ses som ett lika glatt, om inte gladare, besked än alla de värvningar klubben gjort under sommaren.

Christiansen är navet, motorn, hjärnan, vad ni vill, i MFF:s spel och kan såväl vinna som fördela boll. Han blir förstås en absolut nyckelspelare i nästa års jakt på Europa-spel och, vid sidan av Rosenberg, kanske lagets viktigaste pjäs.

Men det var egentligen inte det som den här bloggen skulle handla om. Istället har jag fnulat en del på det här med Carlos Strandberg och Bonke Innocent. Att den senare kanske inte är så Innocent som namnet gör gällande har med all önskvärd/oönskvärd tydlighet framgått genom att Magnus Pehrsson öppet berättat om att han fått ha samtal med mittfältaren om att inte sparka ner sina lagkamrater på träningarna. Jag kan tycka det är lite konstigt om MFF inte hade koll på Bonkes spelsätt (även på träningar) innan de värvade honom och jag utgår nästan ifrån att det här inte kom som någon överraskning för MP & co.

Även Carlos Strandberg har ett rykte om sig att vara lite stökig (minns stryptaget på Sundgren) och har redan presenterat sig med att örfila David Boo Wiklander i matchen mot Göteborg. Att Strandberg har ett hett temperament men han måste nog lära sig tygla det illa kvick om det inte ska få negativa konsekvenser för MFF. Det samma gäller förstås Bonke, men kanske då mer kring aggressiviteten på planen. Tändningen de båda har kan verkligen, VERKLIGEN, vara en tillgång om den kanaliseras på rätt sätt men som det sett ut, och låtit, hittills så är de båda en bit ifrån det.

Där tror jag också att Markus Rosenberg, som i allt annat i klubben, spelar en stor roll. Kaptenen har en enorm respekt med sig och det är inget snack om att man som ny spelare i MFF bör lyssna – och lyda – nummer nio. Det är ytterligare en anledning till att det är viktigt för Daniel Andersson att få till en förlängning med ”Mackan”. Men jag tror nog att Malmö går mer och mer mot att vara ”internationella” i det de gör och spelare som Carlos och Bonke saknar kanske touchen av ”snälla pojkar” som det ändå finns några stycken av i allsvenskan. Där har MFF en utmaning och sköter de sina kort rätt där så finns det oerhört mycket att vinna.