En drös stjärnor har lämnat allsvenskan under sommarfönstret. Jag tänkte att man kanske skulle försöka plita ner dem och göra en såndär nice lista som folk kan diskutera kring. Så det gjorde jag. Håll i er!

1. Niclas Eliasson, IFK Norrköping -> Bristol City
Allsvenskans assistkung har lämnat ett stort tomrum efter sig i IFK Norrköping. Med en inläggs- och avslutsfot som få (om ens någon) annan i allsvenskan besitter 2017 så tappar ”Peking” en poängspelare av rang som dessutom kunde skapa mycket på egen hand.

2. Sead Haksabanovic, Halmstads BK -> West Ham
Var seriens kanske största talang tillsammans med Pontus Dahlberg. Var viktig i HBK:s offensiv och ett ständigt hot för motståndarna. Dribblingar, avslut och kreativitet av hög klass. Förvånansvärt jämn för så ung ålder.

3. Ismail, Kalmar FF -> Akhmat Grozny
En av allsvenskans bästa spelare de senaste åren och Malmö FF gick hårt för att få honom till sig. Brassen är vass i båda riktningarna och att han stannade i Kalmar så pass länge ändå får ses som en bonus för KFF.

4. Yoshimar Yotun, Malmö FF -> Orlando City
Det här trodde jag inte innan 2017 men Yotun höjde sig verkligen sett till tidigare insatser i MFF-tröjan. Mångsidig pådrivare med en utmärkt vänsterdoja.

5. Sauli Väisänen, AIK -> SPAL
Kanske lite i skuggen av ”Pertan” och ”Nisse” växte Väisänen fram till en av AIK:s nyckelspelare. Har direkt tagit en plats i Serie A-nykomlingen vilket säger en del av finländarens klass.

6. Joseph Aidoo, Hammarby IF -> Genk
Fysiskt monster som, med rätt mittbackskollega, glänste långa stunder. Visade under sin korta tid i allsvenskan att han har en väldigt hög högstapotential. Grymt duellspel.

7. Nicklas Bärkroth, IFK Norrköping -> Lech Poznan
Inte på samma nivå som Eliasson men Bärkroth skapade mycket han också. Utmanade ständigt och hans högerfot var ett vasst vapen såväl i fart som på fasta situationer. Kombinationen att både han och Eliasson försvunnit är blytung för Norrköping.

8. Mads Albaeck, IFK Göteborg -> Kaiserslautern
Mittfältsstrategen saknas i ”Blåvitt”. Spelförståelsen, känslan i fötterna, förmågan att lugna ner och driva på sitt lag. Bra tillslag på fasta och överlag en hög lägstanivå.

9. Pawel Cibicki, Malmö FF – Leeds
När han är som bäst så är det här ett tapp som bara slås av Eliasson. Men jag tycker inte att Cibicki levererat i år, inte i närheten av hur det såg ut i J-Södra eller i början av denna säsong.

10. Sebastian Andersson, IFK Norrköping -> Kaiserslautern
Tungt, tungt tapp för Norrköping. En riktigt bra allsvensk forward som levererar i ur och skur. Allround och pålitlig, kliver fram i viktiga lägen.