Sebastian Andersson till Kaiserslautern för tio millar. Det blev den sista spelaren ut från allsvenskan innan deadline day var till ända. Jag surrade med ”Seb” om en annan grej någon timme innan det blev officiellt och tyckte att han var väldigt märklig där på andra sidan luren. Det blev ett konstigt samtal och när jag lagt på tändes lampan och jag kopplade att något var i görningen. Jag hade dock inget spår att gå på och förre FotbollDirekt-kollegan Martin Petersson, numera Fotbollskanalen, var först med att berätta om Kaiserslautern.

Det var också den sista stjärnspelaren som IFK Norrköping slussade i väg. De har försvunnit, en efter en. ”Totte” Nyman, Emir Kujovic, Arnor Traustason, Alexander Fransson, Tesfaldet Tekie, Christopher Telo, Nicklas Bärkroth, Niclas Eliasson, Michael Langer… och nu Sebastian Andersson på det.

Och visst, det är under lång tid och spelarna har till viss del ersatts på sätt som slagit förvånande bra ut gång på efter annan. Problemet är väl att nu har även de spelarna som ”ersatte” (Eliasson, Bärkroth, Seb) lämnat. Det som värvats in istället är spelare som mycket väl kan slå ut ”förvånande bra” men att det ska fortsätta så i all evinnerlighet är kanske inget att luta sig mot om man vill vara ett allsvenskt topplag. Vilket jag inte tror att ambitionen är just nu. Jag tror ambitionen är att bygga upp en superduperstabil grund och att det inte är panik deluxe ifall man blir ifrånkörda av Malmö FF och AIK. Problemet är väl snarare att om det fortsätter i samma hjulspår och ”DMK”, Jakobsen, Vall med flera inte slår ut förvånande bra så kan man – när ”Ante” och ”Daja” dippar, vilket väl den senare redan gjort – rasa ner en bra bit efter även Djurgården, Östersund, Häcken och Göteborg (som säkert får ordning på sitt kaos förr eller senare). Och vips är ”Peking” ett Kalmar FF (innan Nanne och Rydström tog över).

Ska kanske inte måla fan på väggen och fullt så illa blir det nog inte, men det är ett farligt spel som Hunt & co spelar. För OM man rasar så kommer det inte bara vara att värva in ett knippe stjärnor, räkna med att det kommer upp en drös jättetalanger (vilket varit fallet senaste åren) och att en ny ”Ante” tar befälet om laget i allmänhet och försvaret i synnerhet. Då kan man istället fastna i mitten av tabellen, eller behöva bränna den säkra pengagrund de byggt upp för att eventuellt bli ett topplag igen.

Nåväl, för ”Pekings” skull hoppas jag att herrar Hunt och Gustafsson har koll på vad de pysslar med. Vill ni ha mer på ämnet skriver David Iwung bra här och en av mina favorittwittrare @enkompisundrar sätter ord på känslorna som nog många supportrar kan känna igen sig i.