Det har tisslats och tasslats om Martin Pusic till Bajen. Expressen skriver att den österrikiske anfallaren var och besökte klubben och såg mötet med Häcken.

Ingen rök utan eld och här uppfattar jag det som att det är ganska så mycket rök. Därför snokade jag runt bland folk och fä om vem den här Pusic är.

Det enkla att researcha sig till är då:
Han tillhör FC Midtjylland har ett kontrakt som går ut efter detta år. Han smällde in 13 mål på 18 starter och sju inhopp säsongen 2015/16. Sen bytte Midtjylland tränare och det blev lite knepigare. Efter två mål på fem starter och sju inhopp förra säsongen så lämnade han på lån till holländska Sparta Rotterdam där han fick fart på målskyttet igen. Det blev sex mål på tio starter och nu är han alltså tillbaka i Midtjylland där det tagit tvärstopp.

Det man får jobba lite för:
Han är en notorisk målskytt som har ett finfint målsnitt i förhållande till hur mycket han spelat (okej, kanske inte var supersvårt att utläsa). Efter alla år i Norge och Danmark förstår han ”förstås” en del svenska. Har ett visst rykte om sig att vara strulig vid sidan av, att inte alltid dra jämnt med lagkamrater och tränare. En knepig person helt enkelt. Påminner lite om hur Tobias Grahn uppfattades av många.

Andra menar att han fått en felaktig stämpel, utan att han snarare är skicklig på att anpassa sig till nya miljöer och vill ha nya utmaningar. Han räddade kvar Rotterdam i sista matchen förra året och brukar kunna leverera i pressade lägen. Är ganska allround, behärskar såväl djupled som targetspelet. Superb vänsterfot som gör honom till ett hot vid fasta situationer.

Kuriosa: Nätade mot Malmö FF i försäsongsturneringen i Dubai 2016.