Malmös första CL-lott har vecklats ut. Och den är väl i sanningens namn ganska invecklad för att vara såhär tidigt i turneringen.

Först av allt vill jag göra det klart och tydligt för alla: Jag har ingen vidare värst bra koll på FK Vardar.

Såpp, nu var det sagt. Och med det i bakhuvudet kan ni med gott samvete ta följande rader men en skopje… förlåt, skopa, salt.

Skopje ja, det är Moder Teresas födelsestad (Jarelind-info) som blir första hållplatsen för MFF i resan mot Champions leagues gruppspel.

Laget har vunnit ligan fem av de sex senaste åren och i år trillade man hem den med bekväma 13 poäng ner till tvåan. 25 vinster, åtta oavgjorda och tre torsk. 75-24 i målskillnad. Stabilt, som Dr Alban hade sagt.

I Europa-spelet de senaste åren har de haft det minst sagt kämpigt. Det har blivit respass mot Dinamo Zagreb, Apoel, Steaua och Bate direkt. Inga lätta motstånd och knappast förvånande med respass där. Förra året blev det två uddamålsförluster mot Dinamo Zagreb, 1-2 och 2-3, vilket ändå får ses som att Vardar kan spela fotboll.

Vad drar vi för slutsats av det? Det vetefan. Men om jag ska lyssna på min mage så kurrar den att Makedonien känns aningen trixigare än Färöarna, Lettland och Litauen, det vill säga de tre ställen där MFF inlett sina Champions League-resor tidigare. Jag vill inte måla upp det som någon mardrömslottning eftersom att det knappast fanns någon sådan i skålen av motståndare MFF kunde ställas mot MEN jag tror att om Daniel Andersson och kompani hade fått välja så hade något Vardar kommit längst ner på listan över önskemotstånd.

Man kan också se livet från den ljusa sidan. Typ såhär:

****

Om nu motståndet verkar ännu svårare än det… verkar (?) så kommer nog MFF-fansen ändå göra sitt bästa för att ordvitsa omkull Vardar.

****

För att vidga synfältet lite kan vi titta på vad någon som kan Vardar och den makedonska fotbollen (dock inte den MFF och den svenska fotbollen) tror.