Kingsley Sarfo till Malmö. Där har vi en allsvensk transferbomb som har briserat ett tag. 10:ish miljoner pix och 30:ish procent i vidareförsäljningsklausul. Det är vad Sirius vill ha – och enligt uppgifter även kommer få.

Bra pengar för Sirius även om allt inte kommer gå ner i deras fickor.
– Akademin som Kingsley kommer från (Golden Boot Academy) har en vidareförsäljningsklausul som jag inte kan röja. Det innebär att Sirius kommer att få långt ifrån den ersättning som kommer att utgå för Kingsley. Vi är hans registrerade klubb, men vi är i en situation som gör att Sirius kommer att få långt ifrån den transfersumma som betalas, säger Sirius ordförande Ove Sjöblom till UNT.

Om Sarfos utveckling fortsätter i samma stil så kan det förstås bli jackpot både för Sirius och Malmö och inte minst Sarfo själv. Potentialen är lite Daniel Amartey-lik och affären likaså. Sirius är Djurgården och Malmö är FCK.

Jag ser det inte som det minsta omöjligt att Sarfo kan gå för 50-60 millar om ett år. Han är ”internationell” i sitt spel och spelförståelsen, rörelsemönstret, touchen och sättet att sätta tempo i matcher är hög, hög, hög skandinavisk klass. Tänk då vad det kan bli i en omgivning som MFF. Något med hur Kingsley uppträder får mig att tro att han bara kommer växa mer och mer ju större klubbarna och matcherna blir.

Så jag har väl i princip redan svarat på den här frågan men vi kör ändå:
10 millar + 30 procent vidareförsäljningsklausul = värt för Malmö?
Svar: Lätt.

Hur han hade matchats i MFF? Det beror förstås lite på vad som sker med alla ”ser inte ut som de förlänger kontraktet”-spelarna. Eikrem? Berget? Rakip? Christiansen kanske säljs? Jag kan tänka mig att han skulle kunna få en rätt fri roll där han möjligtvis utgår ifrån en kant men med direktiv (om man nu kan ha det i en fri roll?) att vandra inåt planen.

Hur som helst skulle det vara en fet övergång på grund av:
1. Kul när allsvenska klubbar värvar av varandra och…
2. Blir väldigt intressant att se hur Sarfo kan utvecklas i Sveriges bästa lag.