HELSINGBORG. U21-landslaget jobbar på under pre campen i Helsingborg. Guldet senast har lett till att hajpen nu är större och det här laget börjar med betydligt högre förväntningar på sig än vad 2015-gänget gjorde.

Orättvist? Mjo. Fixstjärnorna finns inte riktigt här och truppen som helhet är kanske inte lika profilstark, däremot är det ett lag men en lite annan spelidé som äntrar Polen. Man vill hålla bollen mer inom laget, rulla mer och ”föra matcherna” på ett annat sätt. Att komma etta i en grupp med Spanien och Kroatien är förstås mäkta imponerande och jag skulle inte bli det minsta förvånad om den här gruppen också får ihop något storslaget.

Det vimlar av spännande spelare i laget och här kommer en lista över de fem som jag är mest nyfiken på:

1. Niclas Eliasson, IFK Norrköping
– Har exploderat under våren och visat spetskvalitéer i form av speed, en mot en-situationer och tillslag som håller en klass vida över allsvenskan. Var nog inte påtänkt till den här truppen när 2016 gick över till 2017 men nu känns han helt plötsligt som truppens kanske hetaste offensiva spelare.

2. Carlos Strandberg, Club Brügge
– Imponerade å det grövsta i AIK förra våren och har i princip allt en modern anfallare behöver. Stor, stark, snabb, teknisk och vassa avslut. Men på grund av diverse utlåningar åt höger och vänster så har han inte kunnat spela matcher på tre månader. Det är förstås ett frågetecken, men är Strandberg i form blir han ett hypervasst anfallsvapen.

3. Alexander Fransson, IFK Norrköping
– Mittfältsstrategen var ”Pekings” kanske viktigaste spelare under guldåret och har efter en bra start i Basel haft det lite tyngre i år. Klok passningsspelare med ett härligt driv med bollen. På gränsen till A-landslaget och en spelare att luta sig emot här.

4. Joel Asoro, Sunderland
– En liten överraskning i den här truppen. Snabbheten som främsta vapen och när man vid 18 års ålder debuterat i Premier League så finns det förstås kvalitéer. Det ska bli intressant att se honom i en ”positiv” miljö vilket man väl inte direkt kan säga att Sunderland anno 2017 varit. Hoppas han får sina chanser.

5. Muamer Tankovic, AZ Alkmaar
– Många offensiva spelare på den här listan men det är också där de största utrops- och frågetecknen finns. ”Mujo” landslagsdebuterade 2014 och efter en imponerande start i AZ har det gått tungt i år. Debuterade, precis som Asoro, i Premier League vid 18 års ålder och sitter på många goa skills i det kreativa spelet.