I sommar är det U21-EM och ett guld ska försvaras. Men nu, under perioden som vi kan kalla för ”blir det någon sommar i sommar?” så laddar U21-gänget i Helsingborg. Er alldeles egen Bergman är förstås på plats för att… ta tempen (?) på det här gänget.

Efter att ha fått skjuts av ”Diego” Lindström så anlände jag till Olympia samtidigt som laget och hann således till den mixade zonen med någon minuts marginal. Väl där blev det ett fint surr med den alltid genomtrevlige/proffsige Koffe Olsson. Snacket hittar ni här på sajten imornbitti.

Det blev också lite längre sittningar med mittfältsstrategerna Simon Tibbling och Alexander Fransson. Fokuserade med andra ord på centrala mittfältet i dag, som ni hör. Ett kortare surr med Linus Wahlqvist och ett lite mer filosofiskt med Håkan Ericson fick runda av. Alla väldigt tillmötesgående och avslappnade. Det är gött att jobba U21.

****

När Djurgårdens lån Gustav Engvall (ni vet han som motorsågade av Mats Gren) mötte Blåvitts guldklimp Pontus Dahlberg i Olympias katakomber så hälsade de med ett väldigt plain ”hej”. SOM OM DE TYP INTE SETTS INNAN?!

Jag sa till Sportbladets Malin Wahlberg att de i sann kvällstidningsanda borde safta på med konflikten.
”SPRICKAN” svarade hon och det är inte utan att man gärna vill skapa en beef ur ingenting. Sätta ribban för mediabevakningen resten av mästerskapet. Det är som sagt extremt öppet kring U21-landslaget och alla är goa rakt igenom men en ”sprick-artikel” efter andra träningen hade kanske satt lite käppar i hjulet – och en gång för alla slagit hål på °myten om kåranda inom media – för kollegorna som ska till Polen sen. Det kliar minst sagt i fingrarna.

Och inte kliade det mindre när landslaget nyttjade de 15 öppna mediaminuterna av träningen till att ta lagfoto.

° Osäker på om det finns någon sådan men det passade bra i texten.

****

En lunch (mozzarellasallad to kill for) på Koppi gav utrymme till att andas lite och kika in vad kolle… menar konkurrenterna, har producerat för dagen. Och vad halkar man då över om inte:

Så jag tycker att det åtminstone är på plats med en hypotetisk bildlösning:

****

I morn blir det fyra nya intervjuer. Men nu ska jag klippa en Ljugarbänk.