Premiäromgången i hamn. Var tippade toppfyran AIK, Häcken, MFF och Blåvitt står är ungefär lika svårt att sia om nu som inför första omgången. Lagen stötte som bekant på varandra och ingen ville ge bort för mycket, och vågade därför heller inte sätta sig i lägen där det kunde ta tillräckligt mycket.

Jag var pepp på AIK-Häcken. Så pepp att jag halvtimmen in i matchen twittrade ut att det fanns goda individuella intentioner från spelare i båda lagen. Fick mothugg direkt. Att det var en trött match, ett sömnpiller. Och jo, exalterad över att det äntligen var igång så kanske jag hade ett filter som suddade ut dessa saker.

Trots upphaussade värvningar som Goitom (med all rätt), Olsson, Krpic och Thern så var AIK:s klippor där bak i form av ”Nisse” och ”Pertan” lagets bästa spelare. Olsson gnällde på att passningstempot var för lågt utan att inse att han själv var den starkast bidragande orsaken till det, Krpic var helt osynlig, Thern hann inte uträtta mycket på den tid han fick till förfogande och Goitom… där finns det förstås en, med allsvenska mått mätt, ohygglig potential och han glimtade stundtals till men, det var ändå tydligt att något saknades.

Jag är en av få som på förhand ställt mig lite tveksam till att Kristoffer Olsson kommer gå in och äga allsvenskan. En match är ingen match men den stärkte inte direkt hans aktier hos mig. Och återigen ”en match är ingen match” men att Vrdoljak skulle vara ett bättre kort att spela än Kpozo, tillåt mig visa skepticism även där.

Rikard Norling sammanfattade det hela på bästa sätt när han sa ”Det kändes som om spelarbussmottagningen var det bästa med AIK idag”.

Häcken rah?

Det är imponerande hur Stahre på så kort tid styrt upp det som varit lagets brister under Gerhardsson. Sex avslut på mål (mot AIK:s noll) men ändå cyniska på ett helt annat sätt än under fjolåret. Med tanke på vilka spelare Micke har till sitt förfogande så är det förstås inget annat än förväntat att de ska bli ett topplag i år. I Paulinho, som fortfarande släpar efter en pajad försäsong, och Abubakari finns det en hel del kapital sparat. Lägg där till att Farnerud var ovanligt blek offensiv (men ändå bra i sitt sätt att plocka bort Olsson i Gnagets uppspelsfas) samt att Kamara på topp har SÅ mycket som talar för att han kommer vräka in mål i år.

Summa summarum ändå ett okej resultat för båda lagen då vi ju alla vet att det viktigaste i en premiär (om man vill ha chans på guldet) är att inte förlora.

****

Det här blev btw inget kort (?!?!?!?!):

****

Svårt att säga hur bra Hammarby är i år. De såg med jämna mellanrum bra ut mot Norrköping och anledningen att det är svårplacerad beror snarare på att ”Peking” var precis så bra som alla räknat med. Analyserna av laget i C More-studion efter matchen var ett karbonpapper över förra årets snack om laget.

****

AFC Eskilstunas bortafölje i Sundsvall? Tres personas!

****

Sead Haksabanovic. ”Whöj!”, sa Glenn.

****

Blåvitts missar i försvaret har konserverats sedan 2016. Att man släpper MFF:s bästa huvudspelare, Oscar Lewiciki, på det sättet vid en hörna är ju pajas.

Pawel Cibicki såg för övrigt fin ut på topp i Malmö. Kan nog jaga Kamara i skytteligatoppen.

****

Elfsborg vinner borta. På gräs. MED 5-1?!?!?

****

Kingsley Sarfo spelar knappast i Sirius efter sommaren va? Det blir väl av allt att döma utlandsflytt men det vore häftigt om MFF knep honom.

Han visade upp hela registret mot Djurgården. Tekniken, rörelsemönstret, den låga tyngdpunkten, fantasifullhet i kubik och ja, egentligen allting som Djurgården trots massor nyförvärv av hög kaliber saknade.

Sen tror jag att Djurgården kommer växa enormt under säsongen, men just nu ser det ut som ett hopplock av spelare som inte vet vad de ska göra.

Nu väntar Häcken, Elfsborg och Malmö för Özcan Melkemichels mannar. Den kan bli knivig. Eller så är det precis det som Djurgården behöver för att gå ihop, känna sig lite underdogs och kriga till sig poäng?

****

Vilka publikfester vi bjöds på. Nygamla stora Ullevi, Friends, Tele2, Östgötaportenparken… wow, wow, wow, wow! Ni är många där ute som ska ha kredd. Fattades bara en lasershow för fem plus.