Januarifönstret närmar sig med stormsteg och i brist på annat under julledigheten så tog jag en kik på trupperna inför nästa säsong och fastnade lite vid Hammarby. Med ny tränare i Jakob Michelsen vid rodret lär det förstås hända en del, men vad behöver hända?

För den intresserade följer här nedan mina funderingar kring det dansken tar över. Jag utgår från det 4-1-4-1 som Michelsen hållit kärt tidigare även om han säger att han anpassar sin formation efter spelarmaterialet.

Startelva:

Kristinsson
Saevarsson-Saetra-Aidoo-Ny
Persson
Smarason-Israelsson-Ny-Ny
Dibba

Det behövs göras en del med Bajen-elvan, det kan vi ju slå fast såhär på uppstuds. Och det krävs nog att de som ska in på ”ny” är rätt så jävla bra om Hammarby ska härja i toppen. Kristoffer Olsson ryktas det om i parti och minut och han hade förstås gått klockrent in som en central mittfältare. Sen tror jag i ärlighetens namn att Saetra får maka på sig för en ny mittback. En spelare som kommer bli oerhört viktig i den centrallinje som ”alla framgångsrika lag” har.

Spelare som Khalili, Magyar, Romulo med flera har stor potential och kan definitivt vara ledande allsvenska spelare. Men då måste de upp både ett och tre steg mot vad som presterades ifjol. Andra intressanta namn är ungtupparna Lidberg (ÖST in mål i U-lag) och Jajic. Där kan det bli utväxling deluxe men samtidigt så, en vet ju inte.

Och sen har vi ju oh ah Kennedy förstås. Han kanske sjunger på sista versen, men samtidigt så kan han fortfarande ta höga toner (ja, jag har sovit dåligt) och dessa är icke att underskatta. Speciellt inte om omgivningen är tillräckligt bra. Vilket den fortfarande inte är men mycket väl kan bli. Då kan Kennedys spets bli inte guld värd men åtminstone två-tre placeringar.

Det är så himla många frågetecken kring dels vad Hammarby vill med nästa säsong (eller åtminstone vad som är rimligt) och hur man ska ta sig dit. Visst, man kan köra på det som finns, harva på och komma typ elva, men det känns inte som hand i hand med kickningen av Nanne och den hajpade Michelsen-värvningen.

7 thoughts on “Vad är det för Bajen han får?

 1. Sämsta artikeln jag läst. Noll kunnande. Saetra i elvan? Smarason? Levt under en sten eller? De två givna har du intr ens med och ena nämn inte ens. Kennedy och torstenbööö är given. Jösses

  • …hur skriver du egentligen? Se över din stavning innan du skiter ner kommentarsfältet tack!

 2. Hahaha, om det är något man borde ha lärt sig av föregående säsong är att Kennedy placeras ut först av alla i startelvan..

 3. Är verkligen inte Bajare. Men vad e det för lag du namnger. Kennedy är bäst i Bajen. Så läget bör se ut såhär enligt 4-1-4-1;
  Ögat
  Birkir, ?, Aidoo, Batan (nytt kontrakt):
  Scheriffen;
  Smarason, Israelsson, Kennedy, Torsten; Dibba.
  …frågor på det?

  • Ser helt klart mer rimligt ut än Mårthens elva.
   Dock tror jag att det kommer in en ny vänsterback och att Batan kommer vara kvar som backup och skön prick i truppen.

 4. Ingen Kennedy i startelvan? ”Han är gammal, då petar vi honom” eller hur resonerar du? Han må vara gammal men är fortfarande bäst i laget, helt fel att inte starta med honom. Om du tittar på Hammarbys matcher borde du se att han definitivt ska vara given.

Comments are closed.