Nabil Bahoui har inte direkt fått det att flyga i Hamburg. Totalt har han gjort tre starter och tre inhopp i Bundesliga sedan han kom till klubben förra säsongen. Jag gillar ”Nabbe” som bara den, dels som spelare men också som person.

Sättet han var på, oavsett hur det gick, under tiden i AIK var unikt för de allsvenska fotbollsspelare jag träffat. Alltid, alltid, alltid otroligt avslappnad och nära till skratt men ändå med ett driv som få överträffar. Hans spelstil var också något alldeles extra och sättet han kombinerade ytterspringandet med power och genombrottsstyrka samt ett fantastiskt skott gjorde att jag trodde han skulle klara klivet utomlands galant. Det gjorde också att jag blev lite orolig när han valde cashen i Saudi istället för en klubb i Europa där han sportsligt hade chans att ta ”nästa steg”.

Jag ska villigt erkänna att jag trodde mer på Nabbe än på Emil Forsberg då jag tycker att han har ännu mer kraft och förmåga att utmana i hög fart än vad Forsberg hade. Och det är två spelare som i allra högsta grad går att jämföra. Samma position, de toppade i allsvenskan under samma period och gick vidare under ungefär samma period. Men där Forsberg rent sportsligt (och förmodligen även ekonomiskt) gjorde det bästa valet han kunnat göra (vilket ju också är lätt att säga med facit i hand, jag vet) så har Nabbe hamnat i andra änden av snöret.

Nu ryktas det att Bahoui lämnar Hamburg i januari, trots 1,5 år kvar på kontraktet. AEK Aten, Las Palmas, Burnley och Sunderland ska finnas bland intressenterna. Men så även Malmö FF, som Bahouis förra klubb AIK, lär slåss med om guldet 2016.
– Jag känner att jag har mer att ge utomlands innan en eventuell comeback i allsvenskan. Men jag respekterar Malmö starkt, säger Bahoui själv enligt Sportbladet.

Det tror jag med, men att vända hem och dominera i ett allsvenskt topplag kanske ändå vore något? Är AIK intresserade tro? Skulle Nabbe ens kunna lira i MFF eller blev han för mycket svartgul? Om han skulle kunna tänka sig att spela i Malmö borde en fet lön och chans till spel och skyltfönster i Champions League/Europa League verkligen kunna locka. Där hade också MFF fått en spelartyp de saknat sen Forsberg lämnade. En spelartyp som de nog hoppades att Tobias Sana skulle bli men som han inte alls levt upp till. En spelartyp som kan ge dem en dimension till och som kan göra allt av ingenting.

Det lär väl knappast hända men Daniel Andersson har som bekant dragit ess ur rockärmen förr.

3 thoughts on “Bahoui – en perfekt MFF-värvning

  1. Ja, han kanske är för knuten till AIK för att tänka sig en annan svensk klubb och vill säkert försöka mer utanför Sverige innan han kommer tillbaka. Dock får han gärna spela i MFF för min del.

Comments are closed.