140209 Djurgårdens tränare Pelle Olsson under fotbollsmatchen mellan Djurgården och Degerfors den 9 februari 2014 i Stockholm. Foto: MARCUS ERICSSON / BILDBYRÅN / kod ME / 82653

Silly seasons mest intensiva period borde vara lagd till handlingarna nu i och med att det internationella transferfönstret är stängt. Däremot bör väl Malmö FF kanske ersätta Erik Friberg medan IFK Göteborg säkert fortfarande sneglar på en anfallare, alternativt en hemvändare till. Men jag tar mig ändå en titt på det som hänt hittills och resonerar lite kring detta, plus spånar på vad som borde ske framöver.

Gefle IF

IN
Sasa Sjanic, mv, Vasalunds IF
Jesper Florén, b, Gais
Dardan Mustafa, anf, Lunds BK
Oscar Karlsson, mf, Nyköpings BIS
Skuli Jon Fridgeirsson, b, IF Elfsborg
Dioh Williams, anf, BK Häcken
Anders Bååth, mf, Syrianska FC
Mattias Hugosson, mv, slutar

UT
Daniel Bernhardsson, mf, slutar
Johan Svantesson, anf, slutar
William Lundin, b, slutar
Linus Malmborg, b, Assyriska FF
Eric Törnros, b, IK Brage
Mikael Dahlberg, anf, GS Apollon Smyrnis
Alexander Faltsetas, mf, Djurgården
Jakob Orlov, anf, SK Brann
Joachim Adukor, mf, ny klubb ej klar

Kommentar: Har egentligen redan avhandlat det här tillsammans med Gefle-kramaren (?) Elena Lövholm.
Faltsetas, Orlov, Dahlberg och till viss del även Bernhardsson är förstås blytunga tapp för Gefle. Och det kanske hade varit lite mer lugnt om det inte vore för att Pelle Olsson (ni vet tränaren med ”hänger kvar i allsvenskan”-garanti) också tagit sitt pick och pack och flyttat till huvudstaden. Magen att sno med sig Faltsetas, som jag tycker var Gefles bäste ifjol, hade han förstås också och hur Gefle ska överleva det här vetetusan. Förut kunde man alltid peka på Pelle Olsson och säga att Gefle skulle spela allsvenskan även nästa år, för att det var bara så det var, oavsett vilka förändringar som skett i spelartruppen.

Jesper Florén, Anders Bååth och Dioh Williams hade lätt varit ersättare bra nog för Pelle att pussla ihop något vettigt av men nu så känns allt mest som att… ja, ”faller isär”. Men gudarna ska veta att jag haft fel förr så det kanske rcker gott och väl det här med. Men högre upp än platsen över kvalplats lär inte Gefle komma om de inte dunkar in en riktigt bra mittfältare och mittback till. Vilket väl knappast lär ske.

En sista grej. Jag kommer att sakna Mattias Hugosson, mycket.