131024 Elfsborgs Stefan Ishizaki deppar under fotbollsmatchen i Europa Leagues gruppspel mellan Elfsborg och Esbjerg den 24 oktober 2013 i Borås. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 57273

Silly seasons mest intensiva period borde vara lagd till handlingarna nu i och med att det internationella transferfönstret är stängt. Däremot bör väl Malmö FF kanske ersätta Erik Friberg medan IFK Göteborg säkert fortfarande sneglar på en anfallare, alternativt en hemvändare till. Men jag tar mig ändå en titt på det som hänt hittills och resonerar lite kring detta, plus spånar på vad som borde ske framöver.

IF ELFSBORG

IN
Liridon Gashi, mf, U21
Anton Andreasson, mf, U21
Arber Zeneli, mf, U21
Adam Lundqvist, mf, U21
Victor Rotting, anf, U21

UT
Mohammed Abdulrahman, anf, Motala AIF
Joackim Jørgensen, mf, Viking FK
Mohamed Bangura, anf, Celtic FC
Andreas Andersson, mv, IK Sirius
Martin Andersson, mf, Slutar
Stefan Larsson, b, Kalmar FF
James Keene, anf, Bnei Yehuda Tel Aviv F.C.
Amadou Jawo, anf, Djurgårdens IF
Kristoffer Björk, mv, Dalstorps IF
Tom Söderberg, b, GS Apollon Smyrnis Athens
Skuli Jon Fridgeirsson, b, Gefle IF (lån)
Stefan Ishizaki, mf, Los Angeles Galaxy

Kommentar: Mycket ut. M-a-s-s-o-r ut. Och endast egna ungdomar in. Jawo, Söderberg, Bangura, Larsson, Keene, ja, det är några helt okej spelare som lämnat men det tyngsta tappet utan tvekan är förstås Stefan Ishizaki. Gjorde ett bedrövligt ekonomiskt resultat efter stora satsningar på Champions League. Har en stabil spelargrund att stå på. Hauger och Svensson som mittfältsgeneraler, Nilsson och Beckmann som offensiva dragplåster och i Stuhr Ellegard en av de bästa målvakterna i serien. Mittförsvaret kan det väl höjas lite frågetecken för och även bredden i truppen. Många oprövade kort och om pengarna hade funnits så tror jag att Elfsborg hade mått bra av att åtminstone fylla någon av Ishi/Jawo/Söderberg/Bangura-luckorna. Finns en del intressanta Elfsborgs-hjärtan ute i Europa men vi får nog vänta ytterligare ett par år innan de är hemma i allsvenskan igen.