Uppehåll = tristess. Visst är det landslag och visst är det VM-kval. Men vi har en allsvenska att färdigställa, kom igen nu! vemvinner.com är perfekt om man vill spekulera fritt och få en färdig tabell på köpet.

Det är kul och givetvis ohyggligt svårt och spekulativt men så pass kul att jag har testat. Att gissa resultat i en lång framtid och liksom ”simulera” vad som sker i omgång efter omgång ger ju en så där lagom skev bild av vad verkligheten ska bli. Precis som det är på riktigt alltså.

***

Är man fel ute initialt är det stor risk att resten blir galet också, men det får jag bjuda på här.

***

Toppstriden i sig är ju intressant. IFK Norrköping åkte på en riktig kölhalning på Friends Arena och fick styra hem bussen med 6-0 i nacken. Ajaj, så lägligt uppehållet kom för de regerande mästarna.

Malmö FF har haft rätt stora bekymmer med skador och tackade nog inte nej till uppehållet heller. AIK däremot har fått upp ångan och jagar vidare, jag tror dock att avståndet till Malmö blir för svårt att ta ikapp.

Peking mår bra av lite vila. Insatsen mot AIK genomfördes med ett brandskattat lag och när serien startar om igen kommer startelvan (ock bänken) att se annorlunda ut.

Omgång 26:

Jag tror här att Malmö FF får nöja sig med en poäng i Norrköping och att det är gott nog. Det här är en av årets allra svåraste bortamatcher som väntar. För Peking är seger ett måste, för Malmö är ett kryss en seger.

AIK tar emot Östersunds FK  på hemmaplan och det är en match som ska generera tre poäng även om nykomlingarna inte alls är blyga av sig. AIK:s tyngd avgör här.

Omgång 27:

Här är det Malmös tur att ta sig an Östersund och hemma på Swedbank ska det vara tre säkra poäng. ÖFK är bra, men på bortagräs tror jag inte att man förmår att skaka skåningarna.

AIK åker till Göteborg för tufft möte med Blåvitt och det är en tungviktsmatch i vanlig ordning. IFK-maskineriet har ”hackat” en del men här bör man kunna tända på alla cylindrarna. Det blir tufft, tätt och knappt men jag tror att Gnaget kan knipa en uddamålsseger.

IFK Norrköping tar emot Falkenberg och allt annat än tre poäng är underkänt. Falkenberg kämpar och försöker men i sanningens namn räcker man inte till.

Omgång 28:

Malmö tar bussen till Falkenberg och utan att förringa någon så måste MFF ta tre poäng här. Endast en nervkollaps av större format kan förstöra detta.

AIK har en tuff match på hemmaplan där man möter ett oberäkneligt BK Häcken. Med sitt offensiva spel kan hisinge-gänget utan tvivel hota alla lag i serien. Trots allt finns det en kvalitetsskillnad och enligt AIK-tradition en ny höst där trepoängarna trillar in, men den här får man nog slita för.

IFK Norrköping gästar Borås och alltså IF Elfsborg denna omgång. Det är en svår match men med tanke på vad som ändå står på spel tror jag att det väger över till gästerna. Det kan vara det sista halmstrået beroende på vad konkurrenterna presterar.

Omgång 29:

Malmö beger sig till Gavlevallen för möte med nästjumbon Gefle IF. Fotboll är grymt ibland och att Gavlevallen blir arenan där guldhattarna åker på kan tyckas hårt, men så kan det mycket väl bli. Malmö blir klara mästare här.

IFK Norrköping spelar på Tele 2 Arena mot Hammarby här och det finns enklare matcher. något säger mig ändå att Pekings klass och Hammarbys ”ingenmansland” avgör till gästernas fördel.

AIK tar sig här till Stadsparksvallen i Jönköping för möte med ett J-Södra som redan har kontraktet säkrat. Det kan lätt bli en match ”utan handbroms”. Målkalas och bortaseger.

Omgång 30:

Malmö FF kan springa ut i avslappnad stil är man tar emot Hammarby på ett fullsatt (?) Swedbank Stadion. Att spekulera i utgången av en sådan match…tja, jag säger vinst för hemmalaget för att guldfesten ska bli riktigt rolig.

IFK Norrköping tar emot IFK Göteborg här och behöver vinna för att säkra sin position som tvåa i tabellen, den motivationen ska räcka för att slå ett Blåvitt som har haft en trasslig höst.

AIK tar emot Kalmar FF i sin jakt på placering nummer 2. En seger avslutar året och en grym höst, men Gnaget slutar trea.

 

***

Om lagen nu skulle ”följa” min plan innebär det en brutal nagelbitare för GIF Sundsvall och Helsingborg i striden om att undvika kvalspelet till Superettan. Avgörande i sista omgången: Helsingborg – J Södra och GIF Sundsvall – Djurgården. På något sätt hoppas jag att det avgörs lite tidigare. Av rent medlidande.

***

Ta nu för guds skull inte i så ni spricker i era sågningar. Testa själva på vemvinner.com, det är kul!

Här är för övrigt mitt tips i sin helhet:

http://tinyurl.com/gqvzbmv