Ifjol fanns inlånade Nyasha Mushekwi i Djurgården och han levererade verkligen det man vill av en forward. Den här säsongens lån, Mathias Ranégie har inte alls levererat i samma utsträckning. Skadorna på Haris Radetinac och Kerim Mrabti är oturliga men lika väl ett faktum man måste hantera. Hur går tankarna kring lagets offensiv inför hösten? Jag funderar lite här.

Magnus Eriksson är en bra värvning, det är verkligen den känsla jag har i den frågan.. Det ”enda” jag undrar lite är hur man tänker använda ”Mange”. Mest lyckad är han nog som forward/släpande forward. Ute på en kant är han inte riktigt lika effektiv. Det var väl en anledning till att det inte blev så mycket mål och poäng i Bröndby?

***

Sam Johnson är såklart extremt given i Djurgården om han blir kvar. Först måste han dock bli fullt frisk. Annars blir det ju ingenting.

En frisk Sam Johnson är givetvis också föremål för transfer till annan liga. Det har viskats lite om CSKA Moskva för forwarden, men är det verkligen i Ryssland han ser sin närmaste framtid? Kanske, där finns det pengar och en sportslig utmaning av annan karaktär. Jag kan ändå se honom i en annan europeisk liga av större dignitet.

***

Mathias Ranégie är ett eget kapitel. När hans namn dök upp i Djurgården kändes det lite som en joker. Lite av en chansning som skulle kunna bli vad som helst. Och så har det ju blivit. Lite vad som helst alltså. Det har ju inte alls blivit bra och ska man tro rätt ihärdiga rykten firar han mer på krogen än på planen. Det är sällan så lyckat.

***

Sam Johnson och Mange Eriksson skulle vara ett riktigt spännande forwardspar om det skulle bli verklighet i höst. Om det blir Michael Olunga och Eriksson känns det också riktigt intressant. ”Ingenjören” har inte riktigt kommit igång även om jag tycker mig se att det finns något väldigt spännande i honom. Kanske är Eriksson den pusselbit som saknats?

***

Hur jag än försöker så får jag inte in Ranégie i ekvationen, jag tycker nog till och med att det skulle vara att föredra,för alla parter, att bryta kontraktet i förtid. I och med Erikssons ankomst har man en ersättare och försvinner Sam Johnson måste man ändå leta efter en mer rörlig forward än av Ranégies sort.

Eller är jag hård här? Jag vet inte, kanske. Men något måste ju hända.

Det verkar som att det finns intresse för Ranégie (eller är det agenten som fiskar runt lite kanske?) men utan att Djurgården kommenterar det vidare. Det visar väl att man är redo att släppa honom i förtid? Annars hade man väl annonserat ”inte aktuellt att släppa honom”? Men inte ett ljud och ingen Ranégie i träningsmatchen mot FC Groningen. Något är nog på gång i frågan.

***

Haris Radetinac borta resten av året och Kerim Mrabtis comeback lär dröja..Jag såg framför mig att Jesper Arvidsson skulle tas ombord i Djurgården igen och att man skulle flytta fram Elliot Käck ett steg i planen som yttermittfältare.

Så blev det inte och Arvidsson har nu signat med IK Sirius, en klubb som strider hårt för att ta steget upp till Allsvenskan. Arvidsson var absolut en av av Dif:s bästa spelare förra året och han blir givetvis en stor tillgång för Sirius.

***

Det fanns tidigare ett löst rykte om att yttern Simon Lundvall, IF Elfsborg (med förflutet i Gefle IF)var lite aktuell för Djurgården. Den spelartypen saknas i Djurgården och jag tror verkligen att en till ytter skulle ge möjligheterna att få ut det mesta möjliga av den nyss värvade Magnus Eriksson. Dif får ut mycket av honom om han får jobba nära motståndarnas mål, gärna i straffområdet där man kan nå honom med inlägg och inspel.

***

Det är smart agerat av Djurgården att värva Magnus Eriksson, kan man få till ytterligare en liknande värvning av en kantspelare så bör det göra lagets offensiv många procent bättre.