Abstinensen ökar men snart är det äntligen dags att blanda TV-tittandet på EM med lite riktig fotboll, det vill säga allsvenskans omstart.

Med ett transferfönster som snart öppnar är det lite svårt att sia om vilka profiler som kommer att bli de mest omtalade de kommande 18 omgångarna. Men här en lista med tio stycken namn som kittlar mig lite extra.

1. Paolo de Oliveira, BK Häcken, 7 starter, 8 mål
Say no more. Kanske seriens bästa offensiva spelare är en sevärdhet för sig. Med aningen bättre uppbackning från sina lagkamrater vinner han troligen skytteligan utan att spela i ett absolut topplag. Paulinho är bättre än vid sin förra sejour.

2. Vidar Örn Kjartansson, Malmö FF, 10 starter, 8 mål
Det omtalade och dyra nyförvärvet startade allsvenskan svagare men visade i omgångarna innan uppehållet att han är precis så bra som det sagts innan. Blev inte uttagen till EM-truppen men kan lägga det bakom sig nu. En spelare i ett lag som kommer att skapa mycket målchanser.

3. Alexander Isak, AIK, 9 starter, 3 mål
Inte ens 17 år fyllda har han tagit en ordinarie tröja i AIK. Hans spel i det stora hela har imponerat. Han har förlängt sitt kontrakt men det lär inte hindra europeiska klubbar från att fortsätta att scouta honom. En spelare med stor potential, orkar han med en hel säsong på samma nivå? Jag tror det.

4. Rasmus Elm, Kalmar FF, 3 starter, 0 mål
En vår som Rasmus nog helst bara vill glömma. Klubben har sålt sin andra stjärna Markus Antonsson och nu hänger nog ännu mer på Rasmus Elm. Han har förlängt sitt kontakt och i samma veva uttryckt att spel i utlandet fortsatt är intressant. För att det ska bli aktuellt måste han spela kontinuerligt och gör han det lär han glänsa.

5. Magnus Eriksson, Djurgårdens IF, (nyförvärv)
En profilvärvning som har en hel del tryck på sig att leverera. Han fick det inte att stämma till 100 procent i danska Bröndby där han användes på ”fel” position. Har potential att bidra med väldigt mycket i Djurgårdens offensiv.

HAR DU OCKSÅ SUG EFTER ALLSVENSKAN? KOLLA IN DE HETASTE ODDSEN HÄR!

6. David Moberg Karlsson, IFK Norrköping, (nyförvärv)
En virvelvind som dansade sig genom IFK Göteborg och ut i Europa. Efter att karriären inte tog fart i England är Danmark den senaste destinationen innan återkomsten till allsvenskan. En bra värvning av Peking som får in en spelare med härlig fart och speed. Kan användas såväl på en kant som forward. Det kommer att gå undan rejält i höst.

7. Patrick Kpozo, AIK, 1 start, 0 mål
En match från start är allt han har fått möjlighet till hittills i allsvenskan, men jag tror att det kommer mera. Vem då, säger nog många? En vänsterback med bra fart och härlig fysik, kanske aningen ”het” i sitt försvarsspel ibland men det blir allt bättre. Med Nils-Eric Johansson inflyttad som mittback behöver Kpozo ”bara” peta Daniel Sundgren eller Haukur Hauksson. Har alla möjligheter att växa under Rikard Norlings ledarskap.

8. Enoch Kofi Adu, Malmö FF, 4 starter, 0 mål
I fjol startade han 27 matcher men i år har det sett annorlunda ut. En tuff första del av säsongen och ganska långt från startelvan. Har så många kvaliteter i sig och tog sig in i laget till slut. Oscar Lewicki kan mycket väl säljas i sommarens transferfönster, då blir Adu ännu viktigare. En spelare som är ämnad för större ligor inom något år.

9. Niklas Bärkroth, IFK Norrköping. 1 start, 0 mål
Bärkroth hade en skadefylld vår. Nu är Tkalic skadad och Traustasson sålda. Får sällskap i laget av en annan Blåvitt-fostrad spelare( David Moberg-Karlsson). Stor potential och en spelare som måste prestera om Norrköping ska hänga med i den absoluta toppstriden.

10. Jamie Hopcutt, Östersunds FK, 1 start, 0 mål
En av de spelare jag imponerats mest av i några säsonger i Superettan. Drabbades av en svårt skada i våras men lär vara redo för speltid i höst. Kan bli en nyckel i klubbens jakt på nytt allsvenskt kontrakt.