Efter matchen mot Östersund har nu Hammarby fått ytterligare ett par träningar i benen och dessutom är nu truppen i stort sett helt skadefri och intakt inför dagens möte med Halmstad BK.

Det fanns en visst missnöje efter förlusten mot ÖFK, både för att försvarsspelet varit för passivt och för att man missade de chanser som man ändå skapade.

***

Halmstad BK ramlade ur Allsvenskan och får nu starta om i Superettan, man får göra det utan ett par av sin profiler från den förra säsongen. En snabb titt på deras trupp ger ändå ett intressant intryck och det ska bli mycket spännande att se hur HBK ser ut i eftermiddag.

***

Det lär bli en hel del ändringar i Hammarbys startelva sen senast. Samtliga tre isländska landslagsmän lär spela och det innerbär en hel del för lagets kapacitet. Joseph Aidoo har gjort ett bra intryck under dessa lägerdagar och han kan få fortsatt förtroende i eftermiddag. Med sin snabbhet och spänst tillför han egenskaper som är nödvändiga för ett lag som vill spela med hög press.

En annan spelare som varit väldigt pigg är Måns Söderkvist, i matchen mot Östersund skapade han flera lägen men fick inte sätta pricken över i:et. Kanske lossnar det nu för spelaren som många av de övriga i truppen säger är på väg mot formen.

***

Halmstad BK:s tränare Janne Jönsson tänker mönstra ett 3-5-2 , ett väldigt intressant taktiskt test, enligt följande: (hbk.se)

Alexander Ruud Tveter                Simon Silverholt

Sead Haksabanovic                   Kristoffer Fagercrantz

Andreas Bengtsson                         Junes Barny                                    Adnan Kojic

Markus Johansson        Fredrik Liverstam        Alexander Berntsson

Malkom NIlsson

***

Hur Hammarby ställer upp är aningen oklart men en kvalificerad gissning är att man i alla fall inte frångår sitt 4-2-3-1, möjlig elva:

 Amadayia Rennie

Arnor Smarason                         Imad Khalili                        Måns Söderkvist

Johan Persson                 Melker Hallberg

Mats Solheim              Lars Saetra            Joseph Aidoo      Birkir M Saevarsson

Ögmundur Kristinsson