9 mars

Sågar skyttekungen – lönekrav och dåligt hemjobb: ”Kan inte acceptera”

Han vann hela superettans skytteliga - men det blev ingen fortsättning i Dalkurd Richard Yarsuvat. Nu ger Dalkurds nye tränare Azrudin Valentic sin version om hur det gick till när parterna gick skilda vägar. – Jag vill inte ha spelare som vill ha mycket pengar, men inte kan arbeta i försvarsspelet, säger Valentic i Dalkurdpodden. Richard Yasuvat kom till Dalkurd från Norrby IF inför fjolårssäsongen. Då hade han gjort 19 mål i division 1 för Norrby året innan, och målsuccén fortsatte i Dalkurd. Yarsuvat gjorde 17 av Dalkurds 57 mål när klubben tog steget upp i allsvenskan. En målskörd som gav Yarsuvat segern i superettans skytteliga. Men det blev ingen förlängning av skyttekungens utgående kontrakt. I februari stod det klart att Yarsuvat stannar i superettan. Han återvände till Norrby på ett tvåårskontrakt. Dalkurds nye tränare Azrudin Valentic ger nu sin version om hur det gick till när parterna gick skilda vägar. Det i "Dalkurdpodden". – Jag kan inte ljuga, jag är en människa som inte vill gömma någonting. När jag tog över så gick jag igenom truppen. Ricky hade inget kontrakt, han skrev bara ettårskontrakt. Ricky har levererat i superettan, han har levererat i division 1. Men det som jag sett…

20 februari

PÅ FD: Nobbade allsvenska bud – otroliga utvecklingen

Han hade allsvenska bud - istället lämnade Adam Ståhl svensk fotboll och Norrby IF, med bara en enda superettansäsong bakom sig. Direkt från superettan till Kardemir Karabükspor turkiska högstaligan, och snabbt speltid för yttermittfältaren. Bland annat mot storklubben Besiktas (bilden). – Jag hade kontraktsförslag från allsvenskan på bordet. Men när det här kom upp på bordet så släppte jag det - jag kunde inte tacka nej, säger Ståhl till FotbollDirekt.se. Adam Ståhl hade inför fjolåret tre säsonger i division 1 med Norrby IF, som han var med och spelade upp i superettan 2016. Efter en stark debutsäsong i superettan i fjol (16 poäng, 7+9) så var flera allsvenska klubbar ute efter den 23-årige yttermittfältaren. Istället gick Norrby strax efter nyår ut med att Ståhl var klar för Kardemir Karabükspor i turkiska högstadivisionen. En överraskande övergång - direkt till Süper Lig efter bara en säsong i näst högsta divisionen i Sverige. – Det är ett stort steg, helt klart. Ett stort steg flytta utomlands, på så kort varsel. Det var mycket tankar om ifall det var rätt, om man skulle stanna i Sverige och ta något i allsvenskan i stället, säger Ståhl till FotbollDirekt.se. Han berättar vidare om beslutet: – Mina agenter jobbade…

9 januari

Här presenteras Lasse Nilsson – stjärnan har skrivit på

Lasse Nilsson stannar i Borås. Efter att inte ha fått förlängt kontrakt med Elfsborg står det klart att han spelar i superettanlaget Norrby kommande säsong. Under många år var Lasse Nilsson en firad anfallsstjärna i Elfsborg. 2012 var han en bärande spelare i det lag som vann SM-guldet, men mot slutet fick 35-åringen allt mindre speltid och efter årets säsong stod det klart att han inte skulle få förlängt kontrakt med Elfsborg. Därefter spekulerades det i att Borlängesonen skulle flytta hem till Brage, men så blir det inte. Nyligen kunde Borås Tidning avslöja att anfallaren stannar i Borås för spel i superettanlaget Norrby, vilket nu blivit officiellt. Nilsson, som tidigare spelat i Heerenveen, Saint-Etienne, Ålborg och Vitesse, har skrivit ett kontrakt med Norrby som sträcker sig över 2018 års säsong. - Jättekul att det är klart. Det kommer bli ett spännande år i Norrbytröjan, jag ser verkligen fram emot säsongen som kommer, säger 35-åringen till klubbens hemsida.

6 januari

Inget allsvenskan för poängkungen – klar för turkisk klubb

Adam Ståhl gjorde 16 poäng för Norrby i superettan förra säsongen. Nu lämnar han svensk fotboll - Norrby meddelar att man sålt Ståhl till turkiska Kardemir Karabukspor. Adam Ståhl gjorde sju mål och nio assists under sin debutsäsong i superettan med Norrby. Flera allsvenska klubbar har visat intresse för yttermittfältaren, men nu blir det istället spel i Turkiet. Norrby meddelar på sin hemsida att Ståhl är klar för Kardemir Karabukspor som ligger sist i den turkiska högstaligan. Kontraktet gäller i 2,5 år, det vill säga till och med 2019/2020. 23-årige Ståhl hade ett år kvar på sitt kontrakt med Norrby.

2 januari

Fick inte vara kvar i Elfsborg – nu uppges Lasse Nilsson ha skrivit på

Lasse Nilsson fick inte vara kvar i Elfsborg. Det har ryktats om Brage, men enligt Borås Tidning stannar anfallaren i staden för att i stället skriva på för Norrby.  Inför 2011 års allsvenska säsong återvände Lasse Nilsson till Elfsborg och året därpå var han en stor nyckel till att laget vann SM-guld. De senaste åren har dock gått tyngre och efter skralt med speltid i år fick 35-åringen beskedet att Elfsborg inte ville förlänga med honom. Därför letar nu Nilsson ny klubb och det har ryktats om en flytt hem till Borlänge och Brage, men nu uppger Borås Tidning att anfallaren stannar i Borås för att i stället spela för Norrby, hemmahörande i superettan. BT skriver att Nilsson kommer presenteras i början av nästa vecka. - Jag kan eller vill inte kommentera uppgifter kring en spelare som inte tillhör Norrby IF. Jag har sagt tidigare att Lasse Nilsson är en bra fotbollsspelare och en bra människa och det gäller förstås fortfarande, säger Norrbys sportchef David Kryssman till Borås Tidning.

9 november

AVSLÖJAR: 16 poäng på väg ta succé till allsvenskan – nära köpas loss

Adam Ståhl har imponerat stort i superettan. Nu kan FotbollDirekt avslöja att allsvenska nykomlingen Dalkurd är nära att köpa loss mittfältaren från Norrby.  Norrby IF klarade sig kvar i superettan. Boråsklubben slutade tia debutsäsongen i näst högsta serien. En starkt bidragande orsak till det: 23-årige yttern Adam Ståhl. Det blev 16 poäng (sju mål och nio assists) från Ståhls sida under debutsäsongen i superettan. Ett flertal allsvenska klubbar har visat konkret intresse för Ståhl. Något FD skrev om i mitten av oktober. Dalkurd är en av dessa. Klubben, som gör sin första säsong i allsvenskan nästa år, har följt Ståhl en längre tid och nu finns bud. Dalkurd är enligt uppgifter till FotbollDirekt nära att köpa loss den offensive mittfältaren. Adam Ståhls kontrakt med Norrby går ut efter säsongen 2018.