6 januari

Inget allsvenskan för poängkungen – klar för turkisk klubb

Adam Ståhl gjorde 16 poäng för Norrby i superettan förra säsongen. Nu lämnar han svensk fotboll - Norrby meddelar att man sålt Ståhl till turkiska Kardemir Karabukspor. Adam Ståhl gjorde sju mål och nio assists under sin debutsäsong i superettan med Norrby. Flera allsvenska klubbar har visat intresse för yttermittfältaren, men nu blir det istället spel i Turkiet. Norrby meddelar på sin hemsida att Ståhl är klar för Kardemir Karabukspor som ligger sist i den turkiska högstaligan. Kontraktet gäller i 2,5 år, det vill säga till och med 2019/2020. 23-årige Ståhl hade ett år kvar på sitt kontrakt med Norrby.

2 januari

Fick inte vara kvar i Elfsborg – nu uppges Lasse Nilsson ha skrivit på

Lasse Nilsson fick inte vara kvar i Elfsborg. Det har ryktats om Brage, men enligt Borås Tidning stannar anfallaren i staden för att i stället skriva på för Norrby.  Inför 2011 års allsvenska säsong återvände Lasse Nilsson till Elfsborg och året därpå var han en stor nyckel till att laget vann SM-guld. De senaste åren har dock gått tyngre och efter skralt med speltid i år fick 35-åringen beskedet att Elfsborg inte ville förlänga med honom. Därför letar nu Nilsson ny klubb och det har ryktats om en flytt hem till Borlänge och Brage, men nu uppger Borås Tidning att anfallaren stannar i Borås för att i stället spela för Norrby, hemmahörande i superettan. BT skriver att Nilsson kommer presenteras i början av nästa vecka. - Jag kan eller vill inte kommentera uppgifter kring en spelare som inte tillhör Norrby IF. Jag har sagt tidigare att Lasse Nilsson är en bra fotbollsspelare och en bra människa och det gäller förstås fortfarande, säger Norrbys sportchef David Kryssman till Borås Tidning.

9 november

AVSLÖJAR: 16 poäng på väg ta succé till allsvenskan – nära köpas loss

Adam Ståhl har imponerat stort i superettan. Nu kan FotbollDirekt avslöja att allsvenska nykomlingen Dalkurd är nära att köpa loss mittfältaren från Norrby.  Norrby IF klarade sig kvar i superettan. Boråsklubben slutade tia debutsäsongen i näst högsta serien. En starkt bidragande orsak till det: 23-årige yttern Adam Ståhl. Det blev 16 poäng (sju mål och nio assists) från Ståhls sida under debutsäsongen i superettan. Ett flertal allsvenska klubbar har visat konkret intresse för Ståhl. Något FD skrev om i mitten av oktober. Dalkurd är en av dessa. Klubben, som gör sin första säsong i allsvenskan nästa år, har följt Ståhl en längre tid och nu finns bud. Dalkurd är enligt uppgifter till FotbollDirekt nära att köpa loss den offensive mittfältaren. Adam Ståhls kontrakt med Norrby går ut efter säsongen 2018.    

21 oktober

Helsingborgs allsvenska dröm i spillror – krävs ett smärre mirakel

Flera lag som stärkte sina aktier i bottenstriden, och så Helsingborg som nog kan glömma comeback i allsvenskan 2018. Här sammanfattas lördagens matcher i superettan. Det blir knappast någon snabb retur till allsvenskan för Helsingborgs IF. Efter 1-1 borta mot Degerfors på lördagen så ser det nu mer eller mindre omöjligt ut att nå en kvalplats. En poäng men det kunde ha slutat med noll. Degerfors tog ledningen i 59:e minuten genom Sargon Abraham, och ledningen stod sig ända till minut 89. Då kvitterade HIF genom Bradley Surprise Ralani. Det blev dock bara 1-1 och hoppet för HIF kan definitivt släckas i morgon när Trelleborg möter jumbon Åtvidaberg. Seger för TFF och det är kört för HIF, som alltså har fem poäng upp och en match mer spelad. Dessutom har man tabellfyran Öster att passera också. Även vid kryss så blir det mycket svårt. Trelleborg har nämligen 20 plusmål på Helsingborg. Ja, ni hör. *** Flera lag som riskerar degradering var i spel under lördagen, där samtliga tog kliv närmare superettanspel 2018. Vi börjar med Gefle och Frej, där hemmalaget tog en klar 3-0-seger efter mål av Bajram Ajeti, Dennis Hümmet och Diego Montiel. Nu mer eller mindre har helt klart med…

14 oktober

AVSLÖJAR: Poängmaskin i superettan – nu jagas han i allsvenskan

Sju mål och åtta assists debutsäsongen i superettan - nu visar flera allsvenska klubbar konkret intresse för Norrbys yttermittfältare Adam Ståhl. Adam Ståhl var med och sköt upp Norrby superettan i fjol. Och första säsongen i näst högsta serien har inneburit ett rejält break för den 23-årige mittfältaren. Med 15 poäng (7+8) på 22 matcher så har han legat bakom närmare hälften av nykomlingens mål den här säsongen. Och det har gett eko - enligt uppgifter till FotbollDirekt så finns nu ett brett allsvenskt intresse för Ståhl, där flera klubbar hört sig för om hans situation. Intresset från flera klubbar är konkret. Det finns enligt FD:s uppgifter klubbar som nu efter säsongen kan tänka sig köpa loss Ståhl, vars kontrakt med Norrby går ut efter 2018.

27 september

PÅ FD: ”Gais hör utan tvekan hemma i allsvenskan”

23 procent av FotbollDirekts läsare vill se Gais i allsvenskan. Inget annat lag i superettan kommer upp i de siffrorna. Detta efter en stor enkätundersökning från FotbollDirekt. - Det är roligt att höra. Gais borde absolut tillhöra allsvenskan, säger lagets tränare Bosko Orovic till FD. Säsongen 2011 slutade Gais på en minst sagt imponerande femteplacering i allsvenskan. Året därpå blev det dock magplask. Göteborgsklubben plockade endast tolv poäng och vann bara en ynka match. Gais åkte ur allsvenskan med dunder och brak och har sedan dess hållit till i superettan - utan att vara speciellt nära uppflyttning tillbaka till landets högsta serie. Bästa placeringen sedan degraderingen är en sjundeplats 2013, det vill säga året efter att de åkte ur allsvenskan. Nu, med fem matcher kvar att spela, har elfteplacerade Gais bara två poäng ner till kvalplats, men någon oro för att verkligen bli inblandat i bottenstriden finns inte. - Nej, ingen oro alls. Vi jobbar vecka för vecka och har allt i våra egna händer. Någon oro existerar inte, säger tränaren Bosko Orovic till FotbollDirekt.se. Just Orovic tog över Gais i juni och han medger att mycket jobb har fått göras. - Det har varit tufft med allt som vi…