13 september

PÅ FD: ”Det här går inte att jämföra med Hammarby”

Johan Persson kom till Hammarby i superettan 2014 och mittfältaren var en viktig pusselbit i att laget samma säsong tog sig upp till allsvenskan. Nu är han i Helsingborg för att göra samma sak, men "Sheriffen" ser en klar skillnad. - Det kändes ändå som att vi var ganska många steg före i Hammarby då än vad vi är i Helsingborg nu, säger Persson till FotbollDirekt.se.  Efter att Helsingborg mycket överraskande trillade ur allsvenskan i fjol tillhör den skånska storklubben nu superettan. Många väntade sig ett HIF som skulle ligga i topp i landets andraliga och vara tillbaka i allsvenskan 2018. Men vägen tillbaka till den svenska fotbollens finrum har visat sig vara svårare än så. HIF ligger för närvarande femma med fem pinnar upp till Trelleborg som innehar kvalplatsen. Under tisdagskvällen fixade HIF en viktig poäng borta mot tabelltvåan Brommapojkarna, detta efter att Johan Persson nickat in 1-1 i 90:e minuten. - Det var viktigt. Alla poäng är viktiga nu så det är klart att det var skönt för moralen att åka därifrån med poäng, säger Persson till FotbollDirekt.se. Och skönt att göra mål? - Ja, det är alltid kul att få göra mål, men samtidigt är poängen det…

12 september

Johan Persson räddade Helsingborg – nätade mot BP i 90:e minuten

Brommapojkarna såg ut att ta en efterlängtad seger i superettan under tisdagskvällen, men topplaget lyckades inte hålla sin 1-0-ledning hemma mot Helsingborg. I den 90:e minuten knoppade Johan Persson in kvitteringen med pannan, en viktig poäng för HIF som har fem poäng upp till kvalplats. Tabelltvåan BP har sex pinnar ner till Trelleborg som innehar kvalplatsen. Se sammandraget från matchen på Grimsta i spelaren nedan.

9 september

Helsingborgstalangen nära Italien – ”Gillade vad de såg”

Helsingborgs IF:s Mouhamed Fahs vara nära en utlandsflytt till Italien förra veckan, men en skada under provspelet stoppade övergången.  – Det gick riktigt bra - i tio minuter, säger Fahs till 24Helsingborg.se.  Flera italienska lag har haft ögonen på 18-åringen som under förra veckan åkte ner och provspelade för Spezia. – Jag, min storebror och mina agenter träffade flera lag i Italien - ett i Serie A och två i Serie B. Då valde jag att besöka Spezia eftersom det var det närmaste steget till a-laget och jag var med i en träningsmatch mot Sampdorias reservlag, säger Fahs till sajten och fortsätter: – Det gick riktigt bra - i tio minuter. Sedan tog det stopp. Annars var allt klart, men jag kunde inte gå på foten och då ville klubben vänta med övergången. De gillade vad de såg och såg mig som en allroundspelare med spetsegenskaper, men de ville ändå avvakta eftersom det så klart blir en kostnad för dem. Vi skulle hålla kontakten och höras av vid nästa övergångstillfälle.

29 augusti

Sanslösa tavlan i Skånederbyt – MFF-talangen syndabock

Trelleborg tog ledningen i derbyt hemma mot Helsingborg genom Dino Islamovic i slutet av första halvlek. I upptakten av den andra svarade dock Malmö FF:s utlånade talangfulle keeper Marko Johansson för en jättetavla när han grovt missbedömde Darijan Bojanic frispark som seglade in i mål och hemmapubliken på Vångavallen trodde inte sina ögon. Matchen slutade 1-1 vilket innebär att Falkenberg fortsatt ligger trea i superettan. Se jättetavlan i spelaren nedan. 

20 augusti

PÅ FD – Svenska supportersuccén: ”Europa tittar på oss”

Allsvenskans supportrar hyllas som bland de bästa i Europa. Men frågan är om inte supportrarna i Sverige också har en unik ställning att påverka fotbollens utveckling. Svenska Fotbollssupporterunionen, SFSU, har på bara några år blivit en maktfaktor. – I dag så känner jag att vi ses som en självklar samtalspartner inom fotbollen, supportrarna är verkligen med, säger SFSU:s ordförande Sofia Bohlin till FotbollDirekt.se. Svenska Fotbollssupporterunionen, SFSU, grundades så sent som 2008 och har sedan dess vuxit lavinartat. – Vi representerar ungefär 42 000 aktiva supportrar i allsvenskan, superettan och division 1. Vi håller på och bygger upp kontakter med supportar till lagen damallsvenskan också. Vi finns överallt, säger SFSU:s ordförande Sofia Bohlin till FotbollDirekt.se. Efter att ha varit aktiv i IFK Göteborgs supporterklubb Änglarna så blev Bohlin engagerad i SFSU runt 2012. Hon kom in i styrelsen och är nu inne på sitt andra år som ordförande. Själv ser hon en tydlig händelse som helt avgörande för SFSU:s utveckling. – Den största utvecklingen skedde 2011-2012 och framåt, och mycket kommer från 51-procentskampen, där lyckades vi mobilisera och verkligen få upp den frågan på agendan. 51-procentsregeln innebär att en svensk idrottsförenings medlemmar måste inneha 51 procent av rösterna i ett idrottsaktiebolag. På så sätt…

18 augusti

HIF lånar ut talang – men kan snabbt kallas tillbaka

Mittfältstalangen Alexander Achinioti-Jönsson lånas ut från Helsinborgs IF till Ängelholm i division 1. Det handlar om ett 24-timmarslån där spelarena kan kallas tillbaka till HIF. Alexander Achinioti-Jönsson debuterade i allsvenskan för Helsingborgs IF 2014. Det blev 14 matcher (nio starter) i fjol och hittills har han startat sju matcher i superettan denna säsong. Nu lånas 21-åringen ut till Ängelholms FF för att få mer speltid. Det meddelar HIF på sin hemsida. Det handlar om ett 24-timmarslån, något som gör att HIF kan kalla tillbaka honom när de vill.