9 februari

Spelarkarriären var över – nu klar för allsvensk nykomling: ”Alltid varit drömmen”

Medi Dresevic lämnade Norrby i höstas för att istället satsa på en civil karriär. Den karriär får nu vänta, spelaren har nämligen gjort klart med AFC Eskilstuna. – Drömmen har alltid varit att spela i Allsvenskan, och nu har man fått den här möjligheten och då tackar man inte nej till den, säger han till klubbens hemsida.  AFC Eskilstuna presenterar i dag en värvning på sin officiella hemsida, Medi Dresevic är klar för klubben. Mittbacken som förra säsongen deklarerade att spelarkarriären var över och att en civil karriär skulle påbörjas. Så blir inte fallet, Dresevic har istället skrivit på för en säsong med den allsvenska nykomlingen. – Drömmen har alltid varit att spela i Allsvenskan, och nu har man fått den här möjligheten och då tackar man inte nej till den, säger han till hemsidan och fortsätter: – Det är ett fantastiskt gäng, där jag redan känner mig hemma med grabbarna. Sedan är jag oerhörd tacksam över att få den här möjligheten, att få jobba med ”Mance”, Jawad och resten utav ledarstaben, och att få spela fotboll på den absolut högsta nivån i Sverige, så allt känns fantastiskt bra.

6 februari

Nytt namn in i AFC Eskilstuna – tar in från Ukraina

AFC Eskilstuna är nykomling i årets allsvenska och tappat flera tunga namn. Nu har dock klubben presenterat sitt senaste nyförvärv, ukrainska mittfältaren Ivan Bobko. - Central, kreativ mittfältare som har rutin och erfarenhet, säger AFC:s manager Nemanja Miljanovic till klubbens hemsida. Tillsammans med Helsingborg och Falkenberg är AFC Eskilstuna nykomling i årets allsvenska - detta efter att ha slagit ut Brommapojkarna i kvalet. Namn som Alexander Michel, Bajram Ajeti och Gianluca Curci har sedan dess lämnat, men in har samtidigt Artem Rakhmanov och Jesper Björkman kommit. Nu har ännu en spelare skrivit på för klubben. Det handlar om ukrainska mittfältaren Ivan Bobko från Chornomorets Odessa som kritat på för två år. Bobko har ett fint cv med spel i ungerska Debrecen och ukrainska Metalist Kharkiv. Managern Nemanja Miljanovic belåten över värvningen. - Ivan är en central, kreativ mittfältare som har rutin och erfarenhet ifrån den ukrainska högstaligan. Han är vänsterfotad, något som vi saknat på vårt centrala mittfält då vi hittills bara haft högerfotade spelare på de positionerna, säger han till klubbens hemsida. .

2 februari

AFC plockar in talangen – ”Man känner grabbarna, lunkar med i tempot”

AFC Eskilstuna spelar nästa år i allsvenskan. Nu har klubben gjort klart med den lovande mittfältaren Jacob Lackéll från Eskilstuna City. - Det känns så klart jättekul, att få vara med här, i en allsvensk trupp, säger spelaren till klubbens hemsida.  AFC Eskilstuna laddar inför den kommande säsongen i allsvenskan - i dag presenterade klubben sitt fjärde nyförvärv för året. Ingen mindre än talangen Jacob Lackéll ansluter till klubben från Eskilstuna City - detta meddelade föreningen på sin officiella hemsida. Kontraktet sträcker sig över tre år. – Jag skrev på i torsdags, dagen innan vi åkte hit till Turkiet, och det känns som att det här är den bästa lösningen för mig. Det känns så klart jättekul, att få vara med här, i en allsvensk trupp. Jag har varit med och tränat med AFC:s a-lag i två månader, så man känner grabbarna, är med i tempot, säger Lackéll till hemsidan.

2 februari

Ryssholms svar efter Buyas salva: ”Det är sjukt faktiskt”

Mohamed Buya Turay hotar stämma AFC Eskilstuna - något FD kunde berätta i dag. AFC är skyldiga Buyas moderklubb i Sierra Leone två miljoner kronor, något som anfallsstjärnan vill ta vidare. Han hotar stämma AFC om inte pengarna betalas: – Jag vet inte vad han pratar om. Det är sjukt faktiskt, säger AFC-ordföranden Alex Ryssholm till fotbollskanalen.se. Mohamed Buya Turay är på träningsläger i Maspalomas med sin nya klubb Djurgården. Ett lån från belgiska Sint-Truiden löstes för några veckor sedan, och Buya är tillbaka i svensk fotboll. FD är också på plats på träningslägret och där bekräftar Buya för oss att hans tidigare klubb AFC Eskilstuna är skyldig hans moderklubb i Sierra Leone pengar. Det rör sig om pengar från övergången från Dalkurd till Sint-Truiden förra sommaren. AFC hade inför säsongen sålt Buya till Dalkurd, och då också säkrat sig en vidareförsäljningsklausul vid en försäljning utomlands. AFC i sin tur skulle betala en del vidare till Buyas moderklubb FC Mattia i Sierra Leone - en summa på 200 000 euro, drygt två miljoner kronor. När frågan kom upp så reagerade anfallsstjärnan starkt: – AFC har inte gett ett öre till min klubb hemma i Sierra Leone, men de måste göra…

2 februari

Djurgårdens nya storaffär till FD i dag – ”Kriminellt, ska ta det till domstol”

MASPALOMAS. När Mohamed Buya Turay såldes från Dalkurd till den belgiska ligan i somras för stora pengar cashade anfallarens tidigare lag AFC Eskilstuna in på affären. Det som inte kommit fram är dock hur AFC är skyldiga Dif-stjärnans moderklubb FC Mattia drygt två miljoner svenska kronor, något den allsvenska nykomlingen inte betalat. - Det är kriminellt av AFC. Jag kommer ta det här till domstol, säger en upprörd Buya Turay till FotbollDirekt.se. Han är Djurgårdens största nyförvärv inför den här säsongen och förväntas slåss om skytteligasegern, men brottas samtidigt med en personlig kamp på annat håll. När Mohamed Buya Turay i somras såldes för stora pengar till belgiska St. Truiden från Dalkurd cashade hans tidigare klubb AFC Eskilstuna in tack vare sin vidareförsäljningsklausul. Vad som inte kommit fram är dock att AFC i sin tur är skyldiga Buya Turays moderklubb FC Mattia 200 000 euro, det vill säga drygt två miljoner svenska kronor - pengar laget i Sierra Leone ännu inte sett röken av. 24-åringen är rosenrasande på den allsvenska nykomlingen. - AFC har inte gett ett öre till min klubb hemma i Sierra Leone, men de måste göra det! Mattia och AFC hade ett avtal, men när jag såldes i…

30 januari

Ersätter Curci – ”Definitivt rätt plats för mig”

Ole Söderberg ersätter Gianluca Curci i AFC Eskilstuna. Måvakten ansluter som Bosman från Kalmar och har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över 2019. – AFC känns väldigt ambitiöst och motiverande samt en klubb som hela tiden vill utvecklas och vinna matcher, säger han till klubbens hemsida. Ole Söderberg har precis varit på provspel hos Helsingborg, därför kommer det lite oväntat att han nu väljer att skriva på för AFC Eskilstuna. Kontraktet sträcker sig över 2019 och keepern ansluter som Bosman från Kalmar.  Målvakten ersätter därmed Gianluca Curci som under något kontroversiella former valde att byta till Hammarby. – Det känns jättebra att vara här och definitivt rätt plats för mig att försöka utvecklas på, säger Söderberg till hemsidan och fortsätter: – AFC känns väldigt ambitiöst och motiverande samt en klubb som hela tiden vill utvecklas och vinna matcher, och det är det jag är ute efter.