Vilken galen fjolårssäsong vi hade, va? Sparkade tränare till höger och vänster. Karusellen i Fulham, galenskaperna i Cardiff, och hybrisen i WBA och Tottenham. Och så vidare.

Vi var nog många som satt och såg på med stora ögon, vidgade av förundran och en viss mängd avsky. Hur svårt ska det vara att fatta galoppen? Det som vinner i längden är, ta-da, långsiktighet.

Och det verkar, hur konstigt det än låter, som om PL-ägarna faktiskt börjat förstå.

BBC presenterade för några dagar sedan en undersökning där man gått igenom de engelska klubbarnas agerande kring managerfrågan. Blir ägare mer eller mindre tålmodiga?

Den stora frågan först: vilken klubb sparkar flest tränare? Notts County leder den ligan med nio sparkningar sista fem åren. En skammens utmärkelse. För sakens skull ska det nämnas att man verkar ha hittat rätt till slut med gamle QPR-mittfältaren Shaun Derry, som jobbat upp sin gamla moderklubb från bottenstrid i fjol till kvalplats i år.

Om det sparkas fler eller färre tränare i de fyra högsta engelska serierna nu än för knappt tio år sedan tycks vara svårt att säga. Eller rättare sagt: det finns ingen märkbar skillnad. 05/06 sparkades 48 tränare, 13/14 var den siffran 44, och däremellan finns det både höga toppar (60 12/13) och relativt låga dalar (39 11/12).

Det sparkas minst tränare i League 2, men utöver det går det inte att utläsa speciellt många generella drag. Ett står dock ut som namnet Cambiasso i Leicester: det sparkas färre och färre tränare i Premier League.

PRINT SCREEN bbc sparkade tränare england
Premier League är den enda ligan med jämnt fördelade sparkningar (för det är det som det handlar om, även om många presenteras som ”mutual decisions”). Att trenden är så tydligt nedåtgående är intressant.

Överlag finns det en känsla av att nästan alla PL-klubbarna är nöjda med sina tränare. Men det är väl det som är kruxet: det är när man inte är nöjd som man måste fatta ett beslut: sparka eller satsa på kontinuitet? Det verkar som om det långsiktiga tänket på tränarposten bara ökar överlag. Gott så.