• Publicerat 3 augusti, 2015
  • Skrivet av Gustav Gelin
  • 0 Kommentarer

Solen skiner över Västernorrlands huvudstad denna augustimåndag. Jag kom upp hit redan i går kväll och har mött en del bajare här under förmiddagen.
Det är upplagt för en sån där drabbning som brukar kallas sexpoängsmatch, ödesmatch, vinna-eller-försvinna-match på Norrporten i kväll. Giffarna-Bajen. Ett möte som de senaste åren har slutat oavgjort lika många gånger som med Gif-seger.
Och än mer skrämmande statistik är att senast Bajen höll nollan på bortaplan i en allsvensk match hette målvakten Rami Shaaban.
I kväll heter han med all sannolikhet Ögmundur Kristinsson. Ömmi gjorde en riktigt bra match senast i hemmamatchen mot IFK Norrköping (jag är fö fortfarande rasande på domarpajasen Glenn Nyberg som missade ett solklart mål/straff) och jag hoppas han växer in som den givna och stabila allsvenska målvakt vi så djupt behöver.
I backlinjen var ett annat sommarnyförvärv, Richard Magyar, inte lika imponerande. Han gjorde ingen plattmatch alls, men det kändes onekligen som att han inte var riktigt varm i kläderna. Han spelade tveksamt och obeslutsamt stundtals. Jag är osäker på om Nanne ger honom nytt förtroende redan i kväll. Tror snarare att Birkir & Sätra återtar mittlåset där de visat hög klass tillsammans tidigare.
På ytterbackarna känns det ganska öppet, med Stefan Batan avstängd. Men troligen får Solheim chansen till höger vilket borde innebära att Solli får kliva in på vänsterbacken (om inte Silverholt tar den?).

Johan Persson är också avstängd vilket jag hoppas inte sårar oss alltför mycket, som mot Häcken när han fick bytas ut för att Nanne inte vågade riskera att han skulle dra på sig rött kort vilket gjorde att vi tappade mycket av centrala mittfältet.
Haglund och Israelsson har dock visat att de ska kunna fylla hans plats. Och med Kennedy tillbaka samt en förhoppningsvis nytänd Torsteinbö i startelvan så ska det kunna gå vägen.
Jag hoppas verkligen att Imad Khalili får spela, tycker hans inhopp senast bådade väldigt gott. Han har en bra bolltouch, ett bra klipp i steget och tar smarta löpningar. Känns som att han och Kennedy tillsammans ska kunna få rätt mycket gjort.
Men gissningsvis väljer nog Nanne Linus på topp ändå, och Måns Söderqvist bakom, vilket är lite av ett mysterium i min värld. Jag önskar verkligen att Måns (och Linus för den delen) kommer igång och börjar ösa in mål, men hittills har det ju tyvärr sett magert ut på den fronten och jag är rädd att självförtroendet bara kommer dala ännu mer för varje misslyckat avslut.

***
Jag vågar nästan inte tro på annat än ett kryss i kväll. Förlorar vi så är det dags att börja stålsätta sig för en ångestfylld bottenstridshöst.
Vinner vi så borde vi kunna komma in i ett positivt flow där vi kan ta sikte mot en stabil mittenplacering. Det är en någorlunda realistisk dröm åtminstone.

Välkommen tillbaka till min lilla blogg förresten. Jag ska försöka hålla lite högre frekvens på inläggen här nu under hösten!

Forza Bajen!


Gustav Gelin


"Har skrikit mig hes på Söderstadion sen 1983. Ser Hammarby borta som hemma och är en obotlig romantiker. Anser att supportrar får sporten att leva och att en schysst glidtackling är det vackraste som finns."

Twitter: @gustavgelin
Mejl: gustav.gelin@fotbolldirekt.se