• Publicerat 31 mars, 2015
  • Skrivet av Gustav Gelin
  • 0 Kommentarer

Vi är inte bortskämda med överraskningsvärvningar i transferfönstrets sista minuter direkt.
Men i kväll dök plötsligt Mats Solheim upp som gubben i lådan. En mycket välkommen sådan, vill jag säga.
En ytterback som kan spela både till höger och vänster.
Jag utgår ifrån att han värvas för att kunna kliva rakt in i startelvan, redan på lördag. Han har varit borta en tid under försäsongen på grund av skador i dels handled och dels låret, men är tillbaka och spelade i Kalmar FF:s träningsmatch mot Molde i Spanien för bara elva dagar sedan, då han också gjorde KFF:s kvittering till 1-1 i 92:a minuten.

Solheim är en värvning som i mångt och mycket sammanfattar dagens Hammarby-trupp. Han blir dels vår femte norrman och dels ännu ett tillskott i den växande Kalmar-enklaven på Årsta IP.
Där finns ju sedan tidigare huvudtränare Nanne Bergstrand, asstränare Patrik Hansson, mentale coachen Anders Friberg samt spelarna Erik Israelsson och Måns Söderqvist.
Det är med andra ord ett fullt rimligt antagande att alla tre bröderna Elm spelar i Hammarby inom något år.

***
Om vi utgår ifrån att Solheim tar en ordinarie plats direkt så tror jag att Birkir kliver in i mitten, vilket han nog gjort ändå eftersom Haglund har en bit kvar till en startplats ännu. Samt att Silverholt därmed får börja på bänken, trots en riktigt bra första halvlek i lördags mot Brann (lyssna förresten gärna på Bara Bajens podd-Eftersnack där jag intervjuar just Silverholt direkt efter matchen, samt med gäster som Mats Jingblad, Magnus Hagström och Andreas Bild).

Därmed skulle min startelva på lördag mot Häcken se ut såhär:

Johannes Hopf

Mats Solheim – Birkir Már Saevarsson – Lars Saetra – Stefan Batan

Johan Persson – Erik Israelsson

Kennedy Bakircioglu – Måns Söderqvist – Fredrik Torsteinbö

Linus Hallenius

Det finns ju många positioner som är tveksamma. Guldborg kan gå före Saetra, Nahir kan kliva in i mitten, Fuhre eller Rennie ta Torsteinbös plats och Pablo kan vara aktuell på topp. Men jag tror ändå att detta är den bästa möjliga elva vi kan ställa upp med just nu.

Nerverna börjar spinna igång på allvar nu.
Tre och en halv dag kvar till hemmapremiär. I Allsvenskan. Det är nästan svårt att förstå.

Forza Bajen!


Gustav Gelin


"Har skrikit mig hes på Söderstadion sen 1983. Ser Hammarby borta som hemma och är en obotlig romantiker. Anser att supportrar får sporten att leva och att en schysst glidtackling är det vackraste som finns."

Twitter: @gustavgelin
Mejl: gustav.gelin@fotbolldirekt.se