• Publicerat 8 mars, 2015
  • Skrivet av Gustav Gelin
  • 0 Kommentarer

I dag blev de åtta kvartsfinallagen till Svenska Cupen klara.
Hammarby, Malmö FF, IFK Göteborg, Elfsborg, Häcken, Norrköping, Helsingborg och Örebro.

I morgon lottas matcherna. Nästa helg ska de spelas, lördag eller söndag.
De fyra bästa i gruppspelet får fördel av hemmaplan, alltså MFF, Blåvitt, Häcken och Elfsborg.
Det där krysset mot Landskrona blev alltså ganska betydelsefullt trots allt.

Ryktena har börjat cirkulera på sociala medier under kvällen om att varken Göteborgslagen eller MFF har tillräckligt bra gräs på sina hemmaarenor. Blåvitt sägs vara tvungna att flytta till Borås om de får oss. Detsamma gäller rimligen även Häcken, eftersom varken Gamla eller Nya Ullevi sägs vara i spelbart skick (alternativt att man vill spara på gräset till Allsvenskan inleds).
MFF har samma problem och lösa rykten påstår att de kan tvingas flytta en eventuell match mot oss till Helsingborg. Det mer troliga är väl att den i så fall spelas på gamla Malmö Stadion, likt i fjol (en match vi gärna glömmer, av väldigt många anledningar).

Ett tips i all välmening till SvFF är att i framtiden ge hemmamatcher till de klubbar som har spelbara hemmaarenor i stället.
Hammarby mot valfritt lag i en cupkvart skulle dra 20 000+ till Nya Söderstadion, men gissningsvis runt en tiondel mot Häcken i Borås.
Det gynnar ju inte direkt ”hemmalaget” ändå om de måste resa bort och spela på en arena de inte är hemma på alls.
Men det gynnar ju svensk fotboll rätt mycket att ha 41 000 åskådare på ett cupderby.

***
Vi möter ju Häcken, Elfsborg och MFF i de fyra första omgångarna av Allsvenskan. Av det skälet vore det väl roligast med Blåvitt.
Sportsligt sett vill jag verkligen, verkligen, inte ha MFF – och det vore ärligt talat ganska skönt att slippa åka ner till Skånepolisen igen just nu.

Hursomhelst, klockan tolv i morgon lottas det. Direktsändning på SVT Play.

Forza Bajen!


Gustav Gelin


"Har skrikit mig hes på Söderstadion sen 1983. Ser Hammarby borta som hemma och är en obotlig romantiker. Anser att supportrar får sporten att leva och att en schysst glidtackling är det vackraste som finns."

Twitter: @gustavgelin
Mejl: gustav.gelin@fotbolldirekt.se