• Publicerat 1 mars, 2015
  • Skrivet av Gustav Gelin
  • 0 Kommentarer

Vi varken vann eller försvann.
1-1 mot Landskrona med kniven på strupen är naturligtvis inte godkänt någonstans. Speciellt inte som det såg ut på plan i dag.
Håglöst, trött, slarvigt och ofokuserat på alla håll. Vi släpper till för mycket ytor. Vi slår bort hur många passningar som helst. Vår höga press visar sig återigen sårbar. Vi är helt förvirrade i försvaret och nästintill helt uddlösa framåt. Det var kort sagt helt bedrövligt.
Frågan är om det här inte var den sämsta match vi har sett under Nannes ledning det här senaste dryga året?

Men, ett viktigt men, det räckte ju ändå.
En poäng innebär ju att cupdrömmen fortfarande lever.
Det betyder att Bajen har allt i egna händer mot Gnaget på lördag.
En match som många av oss längtat efter i månader, med den skräckblandade förtjusningsångest som bara ett derby innebär. Vårt första riktiga derby på sex års tid. 40 000 åskådare på Friends. Det kommer bli fullständigt galet.
Det är bara hoppas att spelarnas fokus, dumt nog, redan låg på den matchen i dag.

***
Man ska dock ha i åtanke att vi har fem spelare borta i dag. Fem spelare som alla skulle kunna vara i en startelva en vanlig dag.
Jag tror att vi framförallt behöver ha tillbaka en eller två av spelarna i backlinjen, annars kan det bli ruskigt jobbigt på lördag.
Förhoppningsvis är åtminstone Erik Israelsson tillbaka från sin förkylning, och Batan och/eller Silverholt i försvaret. Då kanske ångesten inför lördagen minskar från 99,99% till 98% åtminstone.

Jag ber att få återkomma till det senare. Nu vill jag bara glömma den här matchen snabbt och gå vidare.
Det positiva är att vi nu bara behöver vinna fyra matcher för att få kvala till Europa League i sensommar!

Forza Bajen!


Gustav Gelin


"Har skrikit mig hes på Söderstadion sen 1983. Ser Hammarby borta som hemma och är en obotlig romantiker. Anser att supportrar får sporten att leva och att en schysst glidtackling är det vackraste som finns."

Twitter: @gustavgelin
Mejl: gustav.gelin@fotbolldirekt.se