• Publicerat 26 februari, 2015
  • Skrivet av Gustav Gelin
  • 0 Kommentarer

När jag skulle döpa den här bloggen inför starten 1 december 2009 funderade jag länge och väl på något bra namn. Jag ville ha något som kändes på riktigt, som sammanfattade Hammarby för mig. Där passionen, atmosfären, lokalförankringen och det lite lätt bohemiska gick före (de få) framgångssagorna. Något som berättade om min egen historia som supporter.
Till slut kom jag fram till ”En Plåtis från Bagis”. Det var ju Magnus Lefverts smeknamn. Mittbacken som spelade i Bajen från 1988, det första år jag började stå i klacken, fram till 1995 då jag fyllde 20.
Kultspelaren som fick flera egna ramsor (”Vem fan e Tomas Brolin? För vi har Magnus Lefvert!”), som älskades och hyllades av oss supportrar trots att han kanske innerst inne inte var någon direkt superspelare på plan.
Men han visade hjärta. Han var grabben från Bagarmossen som parallellt med fotbollskarriären hade startat egen firma som plåtslagare.
Den där firman har i dag 180 anställda och en omsättning på runt 400 miljoner kronor om året. De har gjort fasaden till såväl Stockholm Waterfront som Landstingshuset och delar av Nya Söderstadion.

Och i dag kom alltså nyheten om att just det där företaget ska sponsra Hammarby Fotbolls tröjor under 2015 och tre år framåt.

platis

Jag har ärligt talat svårt att drömma om en bättre sponsor i dagsläget.
Efter en tid med etiskt tveksamma företag, som rört sig bland pyramidspel eller SMS-lån, hade jag nästan gett upp hoppet om att Bajen skulle kunna locka vettiga sponsorer av större grad igen.
Ett företag med rötterna bokstavligen i Hammarbys allra käraste mylla, lokalt förankrat i Söderort och precis lagom stort för att ha ekonomisk bärkraft.

För första gången på länge kommer jag bära en matchtröja med ett sponsornamn som inger stolthet och glädje.

***
Uppdatering: Nu finns en videointervju med Magnus Lefvert på HTV där han berättar om sponsorskapet.

Forza Bajen!


Gustav Gelin


"Har skrikit mig hes på Söderstadion sen 1983. Ser Hammarby borta som hemma och är en obotlig romantiker. Anser att supportrar får sporten att leva och att en schysst glidtackling är det vackraste som finns."

Twitter: @gustavgelin
Mejl: gustav.gelin@fotbolldirekt.se