• Publicerat 21 februari, 2015
  • Skrivet av Gustav Gelin
  • 0 Kommentarer

Don’t call it a comeback
I’ve been here for years

Tåget rullar långsamt fram genom Sverige. Granskogarna, rapsfälten, asfalten, de röda stugorna. Vi passerar -köpingarna en efter en. Snart slutar byarna på -arp eller -ryd i stället.
Jag kan det här med bortaresor söderut genom landet ganska bra nu.
Men i dag är det ändå mycket som är annorlunda.
– Hammarby spelar mot nytt motstånd.
Kristianstads FF blir en helt ny bekantskap. Division 1-klubben bildades 1990 och har endast gjort en säsong i andradivisionen. De slog ut Kalmar FF i cupkvalet i sensomras så motståndet ska verkligen inte avfärdas för enkelt. Och Svenska Cupen är viktigt. Det är ju faktiskt bara sex matcher som behöver vinnas för att vi ska få spela Europa League i höst. Och det vore fruktansvärt om vi tappade poäng så att derbyt på Vännervallen 7 mars blir sportsligt betydelselöst (känslomässigt betydelsefullt kommer det naturligtvis vara i allra högsta grad ändå).
– En ny arena prickas av. Kristianstads IP ser på bilder ut precis som alla de där landsortsvallar vi avverkat under de fem senaste Superettan-åren. Naturgräs i februari lär knappast vara något optimalt underlag för Hammarby som ju under Nanne Bergstrand blivit allt mer av ett konstgräslag.
– En ny säsong inleds med samma tränare som i fjol. Det har bara hänt en gång tidigare på de senaste sex åren och då fick Mr Berhalter sparken under sommaren som följde. Vi får verkligen hoppas att Nanne inte går samma öde till mötes. Det tvivlar jag starkt på. Förtroendet för Nanne är alltjämt starkt i grönvita led. Och lär så vara även om vi inte skulle tillhöra övre halvan av Allsvenskan, tror och hoppas jag åtminstone.
– Vi har fyra nya spelare i truppen. Philip Haglund är som bekant skadad, men de övriga tre lär starta i eftermiddag. Birkir Már Saevarsson tar troligen mittbacksplatsen precis som i andra halvleken i 2-1-vinsten över LA Galaxy i måndags. Och precis som då lär Oliver Silverholt sannolikt spela högerback. Nanne resonerar ju som så att de bästa spelarna ska starta oavsett om de gör det på sin främsta position. Det såg vi ju bland annat när Stefan Batan fick kliva in som mittback ett par matcher i höstas. Jag tror att vi kommer spela såhär till dess att Haglund blir fullt frisk och kan gå in på mittbacken.
Och så Måns Söderqvist som släpande forward bakom Linus Hallenius på topp.
– Vi är tillbaka!
Och så är alltså även jag. Välkommen till ett nytt år med En Plåtis Från Bagis-bloggen.

***
Vi sänder matchen i både radio och tv. Kent kommenterar proffsigt, jag svamlar lite vid sidan av och Love kliver ut vid sidlinjen och gör intervjuer. Titta och lyssna gärna om du inte kan vara på plats nere i Skåne!

Forza Bajen!


Gustav Gelin


"Har skrikit mig hes på Söderstadion sen 1983. Ser Hammarby borta som hemma och är en obotlig romantiker. Anser att supportrar får sporten att leva och att en schysst glidtackling är det vackraste som finns."

Twitter: @gustavgelin
Mejl: gustav.gelin@fotbolldirekt.se