• Publicerat 11 november, 2014
  • Skrivet av Gustav Gelin
  • 0 Kommentarer

Det är bara nio dagar sedan Hammarby blev klara för Allsvenskan, men vi är redan inne i en hektisk Silly Season.
Fyra spelar har lämnat truppen och några till lär sannolikt försvinna.
Och i kväll gjordes det klart med nästa års första nyförvärv när 20-årige Oliver Silverholt från Halmstad BK skrev på för tre år med Bajen.
Det har ju ryktats om Silverholt ett litet tag. Den 27 oktober skrev Kvällsposten om intresset första gången och det sades att han satt på läktaren under matchen mot J-Södra förra söndagen.
Så det är väl inte någon jätteskräll att han väl skrev på nu, men likväl en väldigt bra värvning, tror jag.

silverholt
Foto: Hammarbyfotboll.se

Personligen har jag rätt dålig koll på Allsvenskan de senaste åren, så jag kan bara uttala mig efter vad jag läst mig till och hört andra med koll säga.
Ser man till meriter så är 39 allsvenska matcher som 20-åring riktigt bra. Fyra U21-landskamper och sju U19-landskamper på det också.
Han sägs vara en allround-spelare som kan spela både mittback, ytterback och innermittfältare, vilket låter som att han kan konkurrera med Solli om ersättare lite överallt i defensiven, om han inte skulle ta någon fast ordinarie plats alltså.
Mats Jingblad känner honom väldigt väl efter sin tid som tränare i Halmstads juniorlag, så han lär nog vara bra scoutad.
Det ska bli väldigt intressant att se Oliver i Hammarby – och det känns som att det finns en stor utvecklingspotential i honom!

***
Ett aningen mindre seriöst rykte startade under gårdagens Fotbollsgala (där fö Kennedy än en gång halvt lovade en fortsättning i Bajen) när chef Ejermark twittrade en bild ihop med Mohammed Ali Khan och texten ”Hammarbys nya mittback?”.
Detta räcker ju som bekant för att sätta igång oss Sillytörstande supportrar mer än väl.
Så när huvudpersonen själv i eftermiddags twittrade en bild på sig själv och texten ”Rätt trevligt här ute på Söder!” var jag ju tvungen att svara. Och när han därefter favoritmarkerade en tweet där jag skrev att jag hoppades få se honom i Hammarby snart – ja, då var ju saken så gott som klar.
För det är ju så det fungerar i vår älskade Sillyvärld. Rykten blir till sanningar och drömmar till verklighet.
Men helt orimligt är det så klart inte. Han vill hem från sin kinesiska klubb, det har han varit tydlig med.
Mohammed Ali Khan vore en fantastisk värvning både på och utanför plan.
Han har 71 allsvenska matcher, två år som lagkapten i Häcken och helt ordinarie i det lag som kom tvåa i Allsvenskan 2012.
Dessutom vet alla som läste reportaget när han vann ”Allsvenskans stora hjärta” i Offside i fjol vilken makalös person han är, med ett antal uppdrag och initiativ för allt från barn med Downs syndrom till diverse sociala projekt, ett eget bemanningsföretag och en management-utbildning. Bland mycket annat. Reportaget finns inte på nätet, men lite sammanfattning av det finns här.
Som sagt, jag skulle väldigt gärna se Mohammed i Hammarby nästa år.

Forza Bajen!


Gustav Gelin


"Har skrikit mig hes på Söderstadion sen 1983. Ser Hammarby borta som hemma och är en obotlig romantiker. Anser att supportrar får sporten att leva och att en schysst glidtackling är det vackraste som finns."

Twitter: @gustavgelin
Mejl: gustav.gelin@fotbolldirekt.se