• Publicerat 22 oktober, 2014
  • Skrivet av Gustav Gelin
  • 0 Kommentarer

Hammarby vann med 4-2 mot Östersunds FK och återtog serieledningen i Superettan.
Det var en väldigt konstigt fotbollsmatch. Vi dominerar totalt i första halvlek och 1-0-ledningen känns alldeles för liten i halvtid. I stället kommer Östersund in och gör två mål de fem första minuterna av andra och det blir plötsligt än mer panikslaget i 23 600 supportersjälar under det underbara höstduggregnet på Nya Söderstadion.
Det underbara är ju dock att spelarna inte alls får panik, utan helt lugnt och metodiskt fortsätter spela sitt trygga, inarbetade spel. Helt enligt Nannes berömda manual. Och helt enligt planen så vänder vi även denna match. Nahir Besara gör tre mål och har under hösten klivit fram som en av våra allra mest betydelsefulla spelare.
Kennedy drar in ännu ett frisparksmål och ligger nu i delad skytteligaledning i Superettan med 15 mål totalt (och med sju assist på det så leder han även poängligan, helt på egen hand).
4-2. En stabil moralseger. Vi maler ner dem och vinner med besked ännu en gång denna säsong.

***
Men det är inget lyckorus jag svävar i väg nu.
Mest av allt är det lättnad jag känner. Nu kan vi andas igen. Syret är tillbaka i kroppen. Den där positiva peppen börjar så sakteliga krypa fram igen efter att ha motats bort av den mycket starkare negativismen de senaste dagarna.

Med i stort sett all rimlighet har vi nu säkrat minst en kvalplats till Allsvenskan. Det skiljer alltså sex poäng och tretton mål till vår favör mot J-Södra på fjärdeplatsen, som vi dock möter i sista omgången.
Om vi får tillåta oss att fantisera lite så kan vi ju om Ljungskile förlorar mot Syrianska på fredag faktiskt bli klara redan på söndag i Göteborg.
Men så mycket ska vi inte våga drömma om på riktigt va?
Jag ber redan nu om ursäkt till alla jinx-haters därute.
Ett betydligt troligare scenario är ju att både Ljungskile och Giffarna vinner sina återstående matcher och då tvingas ju alltså vi att göra detsamma.

Hursomhelst, en oerhört viktig seger i kväll. Sanslöst skönt att få släppa ut några ton ångest från hjärtat, om än bara för en stund.

Lyssna gärna på vårt podd-Eftersnack med Bara Bajen där vi gästades av Hammarbys mentale coach Anders Friberg. En synnerligen intressant man.
Och en annan intressant och inspirerande man är fystränare Claes Hellgren som bjöd på ett grymt intressant snack i Bajenpodden i går.

Här är några halvkassa mobilbilder från kvällen.

bajenofk1

bajenofk2

bajenofk3
Jag var tvungen att planinvadera lite efteråt, som lite genrep inför framtiden (kanske en väldigt lång framtid dock, ska poängteras för att undvika alla former av jinx-varningar).

bajenofk4
Nahir Besara, matchhjälte.

bajenofk5
Kennedy Bakircioglu, konung över Bajenland.

Och matieralare Biten firade som sig bör i omklädningsrummet efter match.

 

 

Forza Bajen!


Gustav Gelin


"Har skrikit mig hes på Söderstadion sen 1983. Ser Hammarby borta som hemma och är en obotlig romantiker. Anser att supportrar får sporten att leva och att en schysst glidtackling är det vackraste som finns."

Twitter: @gustavgelin
Mejl: gustav.gelin@fotbolldirekt.se