• Publicerat 29 juli, 2014
  • Skrivet av Gustav Gelin
  • 0 Kommentarer

1-1 mot tabelljumbon på hemmaplan. Det är naturligtvis inte godkänt överhuvudtaget.
Men samtidigt blir jag så evinnerligt trött på mentaliteten hos vissa på läktaren som skriker ”Vi vill se Hammarby” och sisådär halva mitt twitterflöde som i stort sett sågar allt och alla, allra mest Hopf och Nanne.

***
Man måste ha väldigt kort minne som hammarbysupporter om man inte kan ta en enstaka kryssmatch ibland.
Ja, jag såg också matchen och jag var självklart inte alls nöjd med varken resultat eller spelet (bortsett från inledningen). Efter en knapp halvtimme, när Pablo gick ut med känning i låret, så tappade vi nästan allt.
Tempot gick ner, pressen blev undermålig och det blev stora luckor mellan mittfältet och den lilla tillstymmelse till anfall som vi hade kvar. Vi skapade knappt några chanser alls, men i de få vi ändå kom fram till hade vi alldeles för dålig effektivitet.
Stefan Batan, Johan Persson, Michael Timisela och möjligen Saetra är de som nådde upp till godkänt i kväll. Och som helhet var det en undermålig lagprestation.
Men vi leder serien. Vi ligger etta i Superettan. Vi har gjort flest mål, vunnit flest matcher och släppt in näst minst mål av alla lag. Vi har fem poängs lucka ner till fjärdeplatsen.
De senaste fyra åren har vi i stort sett gett upp säsongen vid den här tiden på året.

***
Man måste kunna se det. Inte bara gapa om hur uselt spelet var och hur katastrofalt jävla bedrövligt åt helvetes fanskaps-avgåalla-skit allt var.
Om det ser likadant ut mot Degerfors på lördag så kan vi börja oroa oss igen. Om det ser likadant ut ytterligare någon match så är det allvarligt. Men jag tror inte att det kommer göra det. Jag tror stenhårt att detta var en enstaka fadäs. Ett av de där bakslagen som alla lag får några gånger varje säsong. Ett bevis på att laget inte har kommit hela vägen i den där berömda processen som Nanne tjatar om hela tiden.

***
Apropå Nanne Bergstrand så var han ju rasande arg på presskonferensen efteråt.
Det är befriande att se. Han ska vara det. För honom är det ett sätt att få spelarna att förstå allvaret och prestera bättre. Han är gravt missnöjd med hur arbetet har utförts och han talar ju uppenbarligen mer till sina spelare än till media och oss supportrar när han pratar om ”face down-generationen”. Det finns något konstruktivt när en ledare pratar om det, snarare än när supportrar står och gapar ”Vi vill se Hammarby!” till ett lag somleder serien och har 10-1 i målskillnad på de fyra senaste matcherna.

***
Visst ska vi vara frustrerade varje gång vi inte vinner. Men i dag var det omständigheter som påverkade. Alltifrån en usel domare som försökte visa sig tuff genom att inte blåsa för hemmapubliken till olyckliga skador på först Pablo och sedan Torsteinbö, som gjorde att vi spelade med tio man sista 20 minuterna.
Och Assyriska må vara ett bottenlag, men så hårt som de slet i kväll var det ett lag som jag skulle bli väldigt förvånad om de inte klarar sig kvar när hösten väl kommer.

***
Jag förväntar mig diverse kommentarer här under och på twitter om vilken ständig optimist jag är som alltid är positiv och hyllar och sjunger skit-i-tabellen-ramsor. Men läs gärna nåt gammalt inlägg från de senaste åren innan ni skriver dem. När vi låg åtta eller tolva i tabellen och kryssade mot Qviding eller torskade mot Väsby.
Lite perspektiv kan vara bra att ha ibland. Det är allt jag försöker säga.

***
Och slutligen bara, eftersom det trots allt måste kommenteras.
Vi var över 19 000 på plats i kväll. Det är makalösa siffror, som både ger klubben stora intäkter och framöfrallt bygger nya generationer hammmarbyare.

Nya tag mot Degerfors på lördag.
Forza Bajen!


Gustav Gelin


"Har skrikit mig hes på Söderstadion sen 1983. Ser Hammarby borta som hemma och är en obotlig romantiker. Anser att supportrar får sporten att leva och att en schysst glidtackling är det vackraste som finns."

Twitter: @gustavgelin
Mejl: gustav.gelin@fotbolldirekt.se