• Publicerat 21 juli, 2014
  • Skrivet av Gustav Gelin
  • 0 Kommentarer

En synnerligen stabil 3-0-seger över Öster inför 16 118 åskådare hemma på Nya Söderstadion.
9-0 på de tre senaste matcherna.
Serieledning efter 16 omgångar av Superettan.
Linus Hallenius presenterad i Hammarby-tröjan.

Det måste onekligen vara svårt för de mer pessimistiskt lagda hammarbyiterna i dessa dagar.
Men det är också farligt för oss eviga optimister att börja sväva iväg och drömma alltför ljust om framtiden.

***
Första halvtimmen i kväll var bland det bästa jag sett med Bajen på många år.
Stundtals var anfallen ren propagandafotboll. Hela elvan spelade som ett lag, från tryggheten med Hopf i mål till backlinjen med ruskigt stabile nyförvärvet Lars Saetra som imponerade stort, innermittfältet där Johan Persson återigen visade varför han fick smeknamnet ”Sheriffen” när han spelade i dagens motståndarlag nere i Växjö förr, yttrarna Rennie och Fuhre som inte bara fick göra målen utan var smått lysande nästan matchen igenom. Och så Pablo där fram som gjorde ännu en av sina fantastiska insatser.
Passningarna som Kennedy och Pablo slog fram till de båda första målen var sådär perfekt precisa att vi bara gapade på läktaren. Alla tre målen är faktiskt rena skolexempel på det snabba och rörliga omställningsspel som jag gissar förklaras en hel del i Nannes berömda Manual.

Apropå Nanne Bergstrand så är han ju alltid lika underbar att lyssna till på presskonferenserna efter våra segrar. Så mån om att behålla fötterna på jorden, att inte dras med i någon galen segeryra såhär med fjorton matcher kvar att spela.
Att vi i dag har en tränare som säger ”vi är långt ifrån taket”, säger väl det mesta, sett till de fakta jag radade upp i inledningen här.
Jag är tacksam för det. För då kan vi supportrar få vara naiva, drömmande romantiker bäst vi vill, medan vi tryggt kan försäkra oss om att laget och ledningen behåller fokus på uppgiften.

***
Efter matchen körde vi Eftersnack med Bara Bajen där vi hade två högst celebra gäster. Dels den smått legendariske, och högst hemlige, Bajen-bloggaren …grönvita sidan upp! Och dels den nästan lika legendariske hemvändar-stjärnan Linus Hallenius!
Lyssna gärna på podden i efterhand här!

Älska Hammarby!
Forza Bajen!


Gustav Gelin


"Har skrikit mig hes på Söderstadion sen 1983. Ser Hammarby borta som hemma och är en obotlig romantiker. Anser att supportrar får sporten att leva och att en schysst glidtackling är det vackraste som finns."

Twitter: @gustavgelin
Mejl: gustav.gelin@fotbolldirekt.se