• Publicerat 19 maj, 2014
  • Skrivet av Gustav Gelin
  • 2 Kommentarer

Det firades rejält på Söders pubar denna söndagskväll.
Som sig bör när vårt kära Hammarby vunnit sin tredje raka match, när vi fått se fyra mål framåt, när vi vänt en match två gånger om och när vi återigen får gå ifrån en match med breda, lyckliga leenden.

Det var en ganska märklig match vi fick se på Södertälje Fotbollsarena i kväll. Intensiv, böljande och med omväxlande kamp och skönspel.
Första halvlek var bedrövlig stundtals, inledningen av andra smått fantastisk. Fuhre gör ett snyggt tekniskt mål på en vrickning från dålig vinkel. Pablo sätter två stycken och är i en sanslös målform. Men det var först när Kennedy satte 4-2 med matchens sista spark över tre minuter in på stopptiden som man kunde andas ut på allvar.
Baklängesmålen är dock alldeles för slarviga. Framförallt är det Marko Mihajlovic (som dock är svårt att gnälla på efter alla sina nickdueller och enorma hjärta) som tappar bort sig. Men försvarsspelet över hela banan svajade en del i första halvlek och på vissa omställningar.
Offensivt börjar det bli underbart att se Bajen spela.
Stefan Batan var lysande på sin vänsterkant. Pablo är som sagt makalöst viktig. Fuhre, Kennedy och Lincan hade en hel del fina lägen bitvis.
Men matchens lirare var tveklöst Johan Persson. Helt förkrossande bra, återigen. Han åt upp varenda boll och motståndare som försökte komma förbi på innermittfältet.
För ett, två, tre eller fyra år sen har jag svårt att se att vi hade vunnit en sån här match. Gamnackarna och bolltittarna under Gregg, Borken och alla de andra hade antagligen tappat in ett baklängesmål på stopptid i stället för tvärtom.
Det finns en karaktär i den här truppen i år som jag inte har sett på väldigt länge i Hammarby.
Nanne har givetvis betytt enormt mycket, men nya spelare som Johan Persson, Pablo, Batan, Torsteinbö och Israelsson är också stora delar av pusslet.
Det är nästan så att man börjar prata om det där onämnbara redan nu. Jag gjorde det i kväll på Tucken efter matchen, men det är nog inget jag vågar skriva här. Jinxande, tålamod och långa processer, allt det där är jag helt medveten om så klart. Men vi kan väl få glädjas en dag eller två åt detta nu i alla fall. Vi börjar åtminstone närma oss Risberg nu.
Tre raka vinster. Det är svårt att minnas när vi tog det senast ens.

På lördag väntar Varberg hemma på Nya Söderstadion. Vi ska bli över 20 000 där och vi ska fortsätta vårt underbara vinnartåg!

Forza Bajen!


Gustav Gelin


"Har skrikit mig hes på Söderstadion sen 1983. Ser Hammarby borta som hemma och är en obotlig romantiker. Anser att supportrar får sporten att leva och att en schysst glidtackling är det vackraste som finns."

Twitter: @gustavgelin
Mejl: gustav.gelin@fotbolldirekt.se