• Publicerat 21 april, 2013
  • Skrivet av Gustav Gelin
  • 0 Kommentarer

soderstadiontifo
Söderstadion, sex matcher kvar nu. Foto: Petter Ekbäck/Hammarby Foto.

Det har varit en tung berg-och-dalbanevecka bland de grönvita känslorna.
Efter en inledning av säsongen med två oavgjorda matcher mot lag som vi rimligen bör slå så har de flesta av oss bajare återigen vaknat upp ur vårt önskedrömmande.
För fjärde raka våren har vi sakta men säkert börjat inse att vi kanske måste vinna matcher på planen också, inte bara i experternas tips och fansens forumspekulationer.

***
Det spelar ingen roll hur många uträkningar och konstateranden som görs om att Hammarby har den bästa och bredaste truppen i Superettan. Att vi än en gång säljer slut Söderstadion, går man ur huse och stöttar vårt lag med sång tills våra strupar torkar ihop.
Det är så klart vackert på alla sätt men rent sportsligt spelar det faktiskt ingen som helst roll att vi har Sveriges bästa fans, den charmigaste hemmaarenan och en – med Superettan-mått mätt – relativt hög budget att röra oss med.

***
Det enda som spelar någon roll är att Gregg tar ut rätt spelare till start i varje match och att de elva som får förtroendet ska göra allt, exakt allt, som står i deras makt för att vinna.
Att spela bra fotboll i 90 minuter plus tillägg. Att göra mål framåt och hålla igen bakåt. Att inte slå en enda ofokuserad halvlös felpassning, inte göra en enda vårdslös dobbarna-före-brytning, inte vänta en enda hundradels sekund för länge med att ta en löpning varken offensivt eller hemåt.

***
I dag möter vi Örebro SK. Avsevärt mycket svårare motstånd än både Ljungskile och Värnamo. Serieledare och nydegraderade från Allsvenskan och med en ruskigt vass offensiv med killar som ”Crespo” Kamara och Shpetim Hasani.
Det kommer krävas ett enormt lyft, i tempo, fokus, skärpa och inställning från hela Bajen om vi ska ha någon chans till vinst i eftermiddag.

***
I Supportrarnas Matchprogram har jag i dag gjort huvudintervjun med vår mittbacks-hjälte Thomas Guldborg Christensen. Han pratar mycket om just det där, att alltid kämpa till hundra procent, att ha rätt inställning, att jobba för laget. En tvättäkta vinnarskalle och en stor kämpe. Såna som behövs något vansinnigt mycket i Bajen.

Köp matchprogrammet, jag kommer vara på plats nere i tunneln upp mot Norra från tre-tiden.

Och direkt efter matchen ska jag prata i Bara Bajens Eftersnack, vilket ni kan lyssna på live här!

Vinn, vinn, vinn!
Forza Bajen!


Gustav Gelin


"Har skrikit mig hes på Söderstadion sen 1983. Ser Hammarby borta som hemma och är en obotlig romantiker. Anser att supportrar får sporten att leva och att en schysst glidtackling är det vackraste som finns."

Twitter: @gustavgelin
Mejl: gustav.gelin@fotbolldirekt.se