Foto: Bildbyrån

FD:s SUPERmurvel Anton Zetterman, eller mister Z som jag brukar kalla honom, rafsade fram ett gammalt mejl som har legat och dammat i redaktionens mejlbox sedan den 1 mars.

Mejlets avsändare kallar sig för ”DIF-Danne” och håller på Djurgården, får man anta. DIF-Danne delade med sig av sina tankar inför säsongen:

”Ni som verkar ha ingångar hos DIF. Har ni koll på om Super Bo tänker ta in någon ny tränare i stället för den bonniga pissluffaren från Gävle som tränar laget nu. Bättre byta nu innan säsongen börjat och skadan är minimal än senare under säsongen, då det inte finns någon återvändo. Som tränare för DIF är det bara SM-guld och cupguld som gäller förutom att komma före brajen och äckel-aijk. Om han inte kan fixa det är det bara att avgå! Just nu verkar han inte kunna uppfylla något av detta och då är det lika bra att gå nu innan saker och ting blir värre.”

Efter den tredje omgången såg DIF-Dannes kvarn ut att ha gott om vatten, men efter 13 omgångar har den bonniga pissluffaren från Gävle skrapat ihop 23 poäng och täppt till truten på DIF-Danne. Efter derbytorsken mot Hammarby kammade Djurgården hem sex raka treor och därefter fyra kryss (mot fyra topp sex-lag: AIK, Blåvitt, Norrköping och Malmö).

Nu ska vi lugna oss med att hämta hem Djurgårdens succé tills vi sätter punkt för säsongen i höst, men vi kan vara överens om att den bonniga pissluffaren från Gävle har gjort ett hyfsat jobb med Djurgården i vår och överträffat de flesta människors förväntningar på laget.

Å andra sidan vann de inte cupen och de är tabellfemma med nio poäng färre än IFK Göteborg. Just nu verkar pissluffaren inte vara på väg att fixa något SM-guld så det är bara att avgå med detsamma. Avgå, pissluffaren.

Fotnot: DIF-Dannes mejl damp ned i mejllådan klockan 18.31 den 1 mars. En dryg halvtimme tidigare hade Ricky Yarsuvat och Norrby piskat dit Djurgården med 4-2 i cupen. DIF-Danne skrev sitt sköna pissluffarmejl i affekt, kan man nog konstatera.