För 1,5 år sedan en av allsvenskans mest spännande sommarvärvningar – Nikola Djurdjic till Malmö FF. Men det kan gå fort i fotboll. Nu är Djurdjic allt annat än het. 

2012 kom han till Helsingborgs IF som en korttidslösning då klubben tappat isländske målspottaren Alfred Finnbogasson. Tio mål på elva allsvenska matcher senare så hölls Nikola Djurdjic högt – en klasspelare som närmast såg för bra ut för allsvenskan, och HIF var också chanslösa på att behålla den serbiske anfallaren.

Han hamnade i Bundesligaklubben Greuther Fürth och gick direkt in och visade klass, bland annat med mål mot självaste Bayern München tidigt på våren 2013.

Han fortsatte i Tyskland och efter en säsong i 2.Bundesliga med Greuther Fürth så värvades Djurdjic till Augsburg i Bundesliga där han fick hyggligt med speltid.

Ett fortsatt aktat namn när han – helt ”out of the blue” – blev klar för Malmö FF inför hösten 2015:s Champions League-spel. MFF hyllades för vad som ansågs som en klassvärvning, även om det nu bara handlade om ett lån hösten ut.

Djurdjic öppnade starkt men avtrycken blev allt färre under hösten, och framför allt i CL-spelet kom han till korta. Det blev ingen fortsättning i MFF utan en till utlåning, från Augsburg till Fortuna Düsseldorf i 2.Bundesliga.

I somras vände han hem till Serbien – Djurdjic skrev ett tvåårskontrakt med Partizan Belgrad. Men även där har det gått trögt. 17 omgångar in på ligaspelet så har han fått speltid i 13 matcher (sju från start) och bara gjort ett mål.
De två senaste matcherna har inte ens fått plats i truppen och det handlar varken om skada eller avstängning, enligt statistiken från Transfermarkt.

Sedan hösten i MFF i fjol, där det totalt blev fem allsvenska mål, så har Djurdjic bara gjort tre ligamål på 25 matcher.

 

KOLLA IN DJURDJICS FULLSTÄNDIGA EP-PROFIL!