ELITEFOOTBALL

I och med Halmstads seger mot Helsingborg på söndagen gjordes det också bokslut för säsongen 2016. Nu vet vi vilka lag som spelar i allsvenskan respektive superettan 2017.

Och nu har vi på Elitefootball uppdaterat vårt system så att det också utgår från 2017 års säsong. Så när ni går in på Allsvenskan och klickar på ett lag eller söker på ett lag högst upp i sökfältet är det 2017 års trupp som dyker upp. Dessa kommer givetvis att uppdateras så fort något ett nyförvärv, förlust eller kontraktsförlängning blir kända för oss och omvärlden.

Ni kommer att märka att i vissa trupper så kan sportchefen dra sig tillbaka och njuta av julglöggen och julnötterna i fulla drag eftersom nästa säsong trupp praktiskt taget är spikad, medan vissa sportchefer kommer få ägna hela hösten och jullovet och en bit in på det nya året att få ihop en gångbar trupp. Notera dock att det kan finnas ytterligare spelare i trupperna som har kontrakt men som vi dock inte känner till och det är bara dom som vi känner till har kontrakt med klubben som finns med i uppställningarna. Men så fort vi får kännedom att om det är någon spelare som har kontrakt som saknas så lägger vi såklart upp den spelaren.

Detsamma gäller för övrigt Superettan där nedflyttade lagen som Helsingborg, Gefle och Falkenberg har ganska många kontrakterade inför nästa säsong men där lag som Åtvidaberg och Varberg kommer att få jobba lite för att få till konkurrenskraftiga trupper till nästa säsong.

När det gäller den svenska division 1-fotbollen kan ni vilka lag som spelar i respektive serie här: Div 1 Norra och Div 1 Södra men dessa trupper uppdateras bara sporadiskt tillsvidare men kommer förstås att vara kompletta och aktuella när deras respektive säsong startar framåt vårkanten nästa säsong.

Mycket nöje – och glöm inte att besöka www.elitefootball.com regelbundet för att se dom senaste övergångarna. Den närmaste framtiden och en bit in på det nya året kommer att bli ganska hektisk, var så säkra.