En rejäl flopp i Hammarby när det begav sig i slutet av 00-talet. Det har inte gått som på räls för sydafrikanske anfallaren Nathan Paulse sedan dess heller. 

En av de mer flopp/kultstämplade spelarna i Hammarby på senare år (de är några stycken): Sydafrikanske anfallaren Nathan Paulse hann med 32 matcher på två säsonger för Bajen, och ynka två mål.

Den gänglige anfallaren kom till Bajen under sommaren 2008, när klubben var i allsvenskan. Han gavs förtroende av dåvarande tränaren Tony Gustavsson utan att målen kom, och värvningen kom att ifrågasättas allt mer ju längre tiden gick.

Det slutade med att Bajen åkte ur allsvenskan, men Paulse hade skrivit ett 3,5-årskontrakt och klubben satt kvar med honom i flera år. Han spelade dock aldrig i grönvitt efter 2009. Två utlåningar till klubbar i hemlandet blev det, Ajax Cape Town och Bloemfontein Celtic.

Efter att han permanent lämnade grönvitt så har han blivit kvar i hemlandet, där han hunnit med tre klubbar: Platinum Stars, SuperSport United och Ajax Cape Town. Den sistnämnda klubben har han varit i sedan 2013 (kontraktet där går ut i juni(.

Målfacit i snabbversion sedan han lämnade Bajen: 21 ligamål på 120 ligamatcher. Målen har inte rullat in i strid ström heller, om det är till någon tröst för Bajenanhängarna.

Han slog dock sitt målrekord i karriären förra säsongen, då han gjorde sex mål på 21 matcher i ligan. Fler kassar än så har han alltså inte hängt in under en och samma säsong.

Den här säsongen öppnade bra, med tre mål på fem matcher. Men det senaste är att en skada stoppat honom från spel sedan mitten av oktober. Återstår att se hur återstoden av karriären  utvecklar sig för numera 34-årige Paulse.

HÄR ÄR NATHAN PAULSES FULLSTÄNDIGA EP-PROFIL!