ELITEFOOTBALL Bilolycka, cancerbesked, förlossningsdrama och en uppslitande skilsmässa – ingenting verkar stoppa tidigare Hammarbyikonen Charlie Davies som alltjämt är aktiv borta i MLS. Elitefotball har granskat hans öde efter tiden i Hammarby.

Charlie Davies blev på kort tid en hyllad spelare i Hammarby, där han gjorde 2,5 säsonger. Men efter tiden i Hammarby har hans tillvaro på det personliga planet fått många törnar. Trots det är hans karriär i allra högsta grad levande.

För Hammarby blev det 56 matcher och 21 mål för Davies och det förde honom till franska Sochaux – där kom dock den första personliga motgången. Där var han med om en svår trafikolycka i oktober 2009, vilket ledde till att han knappt blev att spela för den franska klubben på över två år efter olyckan. Han rehabiliterade sig dock, klarade av ett utlån till DC United, där han ”kom på fötter” igen med 11 mål på 26 matcher. Tillbaka i Sochaux fick han sedan mest spela med B-laget.

Han lämnade fransmännen för spel med Randers i danska ligan, där det dock blev mer inhopp än spel från start.
Istället blev det ny flytt för Davies, hem till New Hampshire, där han är uppväxt och för spel med ”hemmalaget” New England.
Där såg han ut att ha hittat rätt men så kom det nya bakslag under 2016.
I somras, i juli, blev han diagnosticerades med en sällsynt form av cell-cancer. Då hade han i mars fått vara med om hur hans fru födde deras tvillingar tre månader för tidigt. Efter intensiv-vård överlevde tvillingarna och i juni kunde hela familjen återförenas.

Cancerbeskedet gjorde att han valde att ta en paus från fotbollen i New England. Klubben såg ut att stötta honom men bara några dagar senare, 4 augusti (30 juli gick klubben ut med Davies cancerbesked) tillkännagav New England att klubben valt att byta bort Charlie Davies till Philadelphia Union för att NE var osäkra på hur mycket han skulle kunna spela under hösten – en flytt som Davies överhuvudutaget inte initierat själv och som helt och hållet togs av New England och som blev en uppslitande skilsmässa, där Davies försökte hålla låg profil men blev ändå indragen, då media och krönikörer tog heder och ära av New Englands hjärtlösa agerande.

Hos Philadelphia håller han nu på att arbeta sig tillbaka till planen igen. Det har blivit sju inhopp under hösten – alla i spannet om 8-17 minuter.