En spännande satsning, som föll pladask. Djurgården värvade brasilianska talangen Pablo Dyego da Silva Rosa  inför säsongen 2013. Värvningen var en del i ett då nytt uppmärksammat samarbete med brasilianska storklubben Fluminense. Samarbetet föll, och Pablos karriär har varit motig sedan dess.

Det blev exit Djurgården efter första säsongen, trots att låneavtalet var skrivet för två säsonger. Han återvände till Fluminense, där han inte står noterad på en enda match under hela 2014.

En nystart såg ut att vara på gång i och med en flytt till polska storklubben Legia Warszawa 2015. Men det handlade då om ett nytt klubbsamarbete som Fluminense dragit igång, med just Legia.

En start i polska cupen samt ett kort inhopp i Europa League, mot självaste Napoli. Det är det vi har hittat på Pablo under hans tid i Legia – som alltså nu är till ända.

***

Nu handlar det om ytterligare en utlåning från Fluminense, fast till en klubb på lägre nivå: Pablo återfinns i hockeylandet Kanada, hos Ottawa Fury FC som spelar i amerikanska NASL. Där har oturen varit framme: Pablo skadade knäet på försäsongen, med skadefrånvaro på sex-åtta månader.

Därmed får en comeback vänta till hösten, och hans låneavtal med Ottawa går ut vid nyår. Ännu inte någon speltid i klubben alltså. Återstår att se vad som händer med Pablo i framtiden – han är ännu bara 22 år fyllda.

Här är Pablos fullständiga EP-profil