En svensk transferstory förrförra vintern – IFK Göteborg visade intresse för norske mittfältaren Fredrik Ulvestad, men det stannade vid skriverier när norrmannen istället skrev på för Premier League-klubben Burnley. 

Fredrik Ulvestad kopplades ihop med IFK Göteborg inför förra säsongen. En norsk mittfältare som var kontraktslös efter flera säsonger i Ålesund i Tippeligan. Blåvitt bekräftade intresse för Ulvestad.

Det slutade med en flytt – till Premier League. I mars i fjol stod det klart att Ulvestad skrivit på för Burnley FC. Han fick också göra debut i engelska högstaligan i fjol vår, med ett inhopp mot Stoke 16 maj.

Men Burnley åkte ur Premier League, och säsongen 2015/2016 i Championship såg möjligheterna till speltid större ut. Det stannade vid blott fem framträdanden, varav endast ett från start. De övriga fyra var kortare inhopp och sammanlagt 123 minuters speltid på en hel säsong.

Ulvestad skrev på till och med sommaren 2018 med Burnley, och lönekuvertet lär vara betydligt tjockare än det han skulle ha fått i allsvenskan. Men nu har Burnley studsat tillbaka till Premier League, och med tanke på den blygsamma speltiden i Championship så är frågan vad hans status är i truppen inför kommande säsong.

HÄR ÄR FREDRIK ULVESTADS FULLSTÄNDIGA EP-PROFIL!